15 d’agost de 2012

Amanida de tomaca i carabassó marinat amb gambetes


Estem mig de vacances però no volem faltar a la cita de La Recepta del 15. Aquest mes ens proposen fer una recepta amb carabassó i com que és una de les nostres hortalisses estrella de l'estiu, juntament amb l'albergínia i la tomaca, hi volem participar amb una amanida ben fresca, senzilla i original.

La varietat que ens agrada més és el carabassó blanc, la llàstima és que només es troba durant els mesos d'estiu. El fem de totes les maneres (fregit, planxa, forn, bullit, amb sofregit, amb farcits...) però avui no el cuinarem sinó que el deixarem marinat en cru, no us faci por de fer-lo així, és molt bo.


INGREDIENTS:

- 3 tomaques
- 2 carabassons blancs
- vinagre balsàmic
- oli, sal
- orenga, farigola
- 300 g de gambetes




Es fa el carabassó a rodanxes ben fines i es marina dues hores amb les herbes, el vinagre, sal i oli. Les gambetes es passen per la paella amb una gota d'oli i s'afegeixen al marinat del carabassó. A l'hora de servir, es talla la tomaca i es barreja tot al gust de cadascú.

Abans que s'acabin els carabassons blancs feu aquesta recepta i ja ens direu què us ha semblat.



Font de la recepta: XXè curs d'estiu de la Mariona Quadrada

8 comentaris:

  1. Muy buena ensalada aprovechando dos de los alimentos que están en todo su esplendor. El tomate y el calabacín.
    Saludos
    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  2. Ostres, aquesta amanida caurà ben aviat a casa! Quina bona pinta que fa!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Té molt bon aspecte, a més molt lleugera i nutritiva!
    Petons!

    ResponElimina
  4. M'ha agradat la idea del carabassó marinat.....Serà qüestió de provar-ho!!!!
    Salut!!
    Olga

    ResponElimina
  5. Té molt bona pinta aquesta amanida. M'encanta.
    Moltes gràcies per participar.
    Petonets!

    ResponElimina
  6. Que buena pinta!ha d'estar boníssim!
    Te he dejado un premio en mi blog:)

    muaks
    Vero.

    ResponElimina
  7. Les amanides de tomata m'encanten, aquesta ha de ser ben gustosa. la tastarem!
    petonets

    ResponElimina
  8. Enhorabona per la recomanació a RAC1 del vostre blog!
    Una abraçada!

    ResponElimina