15 de novembre de 2012

Strudel de ceps i foie-gras


Una tardor sense bolets no és tardor. Semblava que enguany no se’n farien i les pluges d’aquests dies han fet feliç als boletaires i als que només els cuinem i ens els mengem.
Els de la Recepta del 15 ens proposen per aquest novembre una recepta amb bolets i com que aquesta tardor ja hem publicat receptes amb rovellons, uns macarrons i una coca, ara ha arribat el torn de fer una recepta amb ceps, que és un dels bolets que més ens agrada. A més, en podem gaudir tot l’any perquè suporta molt bé la congelació.
Com que ja s’acosta Nadal, la recepta d’avui la volem incloure en la llista d’aquelles receptes per als dies de festa grossa.

INGREDIENTS (per a 4 persones)
- 4 làmines de pasta philo o pasta brick
- 300 g de ceps (congelats o frescos)
- 4 escalunyes
- 10 g de farina
- una cullerada de xerès sec (opcional)
- 50 cc d’aigua
- 200 g de foie-gras fresc
- oli, sal i pebre.

Es trinxa l’escalunya i se salta en una paella amb oli, s’hi afegeixen els ceps trinxadets i se salta tot junt fins que els ceps són cuits, s’hi espolsa la farina i quan s’ha absorbit s’hi redueix el xerès i després l’aigua. Es fa coure uns minuts fins que tot és lligat. Es rectifica de sal i pebre i es reserva fins que és fred.

Mentre, es talla el foie-gras a talls de ½ cm i es passa un moment per la paella seca ben calenta (no cal que quedi cuit del tot perquè després ha d’anar al forn). S’estenen les làmines de pasta philo i a cada una s’hi posa un muntet de pasta de ceps i al damunt un tallet de foie-gras. Se’n fan paquetets, es pinten amb oli i es posen al forn a 250º entre 5 i 7 minuts fins que la pasta queda daurada. Es pot servir amb una mica d’amanida.

La font de la recepta la trobareu en aquest llibre.

 


19 comentaris:

  1. A mi també és el bolet que més m'agrada! i és tant versàtil alhora de cuinar-lo!
    Ens l'apuntem com a aperitiu per les festes!
    ptns!!

    ResponElimina
  2. Delicios aquest Strudel. La pasta filo fa que sigui cruixent i aquest contrast de textures de l'envolcall amb el farcit es maravellos. Molt bona recepta. M'agrada

    >Una abraçada, Agustí Cangrejo Grande

    ResponElimina
  3. I tant que fa festa grossa, tant que ja he marcat la vostra recepta com a pendent! jajaja Molt bona idea noies, ha de ser una delícia!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Què bo que ha d'estar, estic fent salivera!!! Un bon plat de festa.

    ResponElimina
  5. Amb aquesta pasta i lo cruixent que queda es una passada!!! També ña guardo!!! petons

    ResponElimina
  6. Prenc nota, que igual ho preparo aquestes festes!! Molt bo!! Petons

    ResponElimina
  7. Que bo, un strudel salat! I no farcit de qualsevol cosa, no. Aquí hi ha categoria... ceps i foie! De festa major, guapa!!

    ResponElimina
  8. nyaaam!! combinació exquisita! m'encanta amb aquesta pasta. petons

    ResponElimina
  9. Un strudel salat irresistible. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  10. Fa molt bona cara. Avui m'he menjat la vostra galeta, ummm, boníssima, no he pogut aguardar-la més.

    ResponElimina
  11. Quina bona pinta.
    Si busqueu foie em permeto de recomanar-vos que doneu una ullada al nostre web: www.anecdelspirineuscom
    Salutacions

    ResponElimina
  12. Una proposta deu. I és veritat, una tardor sense bolets no es tardor.
    Nani

    ResponElimina
  13. Amb la pasta filo / brick queden unes presentacions la mar d'originals.
    Teniu unes receptes fantàstiques !!
    1 petó
    Jo encara tinc la galeta que ens vau regalar però em sembla que aviat me la menjaré
    1 petó

    ResponElimina
  14. Perfecta combinació, el strudel dolç un dels meus postres preferits i aquets seria un entrant per anotar a "preferidos", una recepta perfecta amb uns ingredients que mariden a la perfeccióª
    Nohihaous

    ResponElimina
  15. Tiene una pinta fantástica y la receta no parece complicada. No conocía tu blog, lo he descubierto casualmente y me parece muy interesante.

    ResponElimina
  16. hummm una recepta de vici bonissima, tens un bloc fantàstic per aquí ens quedem i et convidem a visitar el nostre http://elmagoylabruja.blogspot.com
    una abraçada

    ResponElimina
  17. un strudel maravilloso la combinacion es para mi irresistible¡¡ dos productos que me enacantan el foie y el cep
    peto

    ResponElimina