25 d’abril del 2012

Sachertorte Ice Cream


No es pot dir que hagi arribat l’estiu ni que haguem d’esperar-lo per a començar a menjar gelats. Per tant, avui encetem la temporada amb un geladet molt bo que potser ens aixecarà l’ànim perquè estem una mica moixes després de la nit de futbol d’ahir. Tot i així, i com diu la cançoneta ...”ser del Barça és el millor que hi ha!!!” (guanyi o perdi).
Aquest gelat és com un invent-fusió entre una base de gelat de crema anglesa i una tarta Sacher perquè n'havíem de fer una, però com que ja la tenim en diverses entrades publicades que podeu veure aquí, aquí i aquí, ens hem decidit a fer una transformació i convertir-la en gelat.
Whole kitchen en la seva Proposta Dolça per al mes d'abril ens convida a preparar una tarta clàssica austríaca: la Tarta Sacher. Nosaltres gelat.
INGREDIENTS:
Crema anglesa:
- 1 de llet
- 10 rovells d'ou
- 200 g de sucre
Per afegir quan fem el gelat:
- 2 cullerades de gerds liofilitzats (opcional) o una caixeta de gerds frescos
- 400 g de molles bescuit de Sacher (recepta aquí)

Crema anglesa: es barregen els rovells i el sucre en un cassó, s’hi afegeix la llet calenta i es remena a foc fluix fins que napi la cullera (quan en introduir-la en queda coberta amb la crema que haurà agafat cos). No pot arribar a bullir, s’ha de vigilar que no passi de 80º perquè es tallaria. Es deixar refredar.
Tarta sacher: es fa el bescuit de xocolata tal com s’indica aquí però en una proporció de 4 ous. Es cou en un motlle d’uns 22 cm de diàmetre. Quan es fred es ratlla amb un ratllador fi o s’esmicola fins a tenir-ne 400 grams.
Gelat: es posa la crema anglesa a la geladora, s’hi afegeixen els gerds i les molles de sacher. S’hi deixa fins que està. Es pot servir amb una mica de trufa cuita.
Sense geladora: es fa tot igual però amb la crema anglesa feta amb 750 cc de llet, i quan estan tots els ingredients del gelat barrejats s’hi afegeixen 250 cc de nata muntada i es posa al congelador.

Doncs aquí teniu un gelat mig inventat i el primer de la temporada, que ens recorda el gust d'un pastís sacher però més fresquet, molt adient pels dies de calor i que ens ajuda a passar les penes futbolístiques ;)))






3 comentaris:

  1. Dons avui, que estareu mes animades...jeje,amb la fantàstica nit de futbol... que fareu???
    Petonets.

    ResponElimina
  2. El primer gelat? Boníssim! Té una pinta aquesta foto que me la menjaria i tot! I amb els deshidratats de gerds hi donen una combinació fantàstica. Petons

    ResponElimina