28 d’abril del 2012

Carquinyolis de festucs


Quan les xiques del Memòries d'una cuinera van proposar de fer carquinyolis vam saber de seguida que aniríem al blog de la Gemma Clofent, La cuina de casa, a buscar-ne la recepta. Feia temps que teníem ganes de fer una recepta d'aquest bloc, gairebé un dels primers blocs de cuina de Catalunya i que seguim pràcticament des del començament. És un bloc només de postres i és com una petita enciclopèdia, ho trobareu gairebé tot.

Mai abans havíem fet carquinyolis i ens vam sorprendre quan vam veure que era tan senzill fer-ne a casa. Nosaltres els hem fet de festucs, però podeu substituir-los per la fruita seca que us agradi més.


INGREDIENTS:

- 100 g de festucs crus
- 175 g de farina
- 100 g de sucre
- 1 ou
- ratlladura de llimona
- 1 culleradeta de llevadurina


 
REALITZACIÓ:

Es posen els festucs en remull. Es bat l’ou amb el sucre i la ratlladura de llimona. S'hi incorpora la farina amb el llevat i es barrejar bé. S'afegeixen els festucs (mal escorreguts) i es barregen.

Es fan dues barres llargues (espolseu amb una mica de farina si la pasta us queda una mica enganxosa) i es couen al forn a 180º uns 15 minuts. Es treuen del forn i es tallen els carquinyils al biaix i es tornen a posar al forn uns 5 minuts més, fins que agafin color.

Si els voleu fer d'algun altre gust, visiteu el bloc Memòries d'una cuinera el dia 1 de maig i hi trobareu el recull de totes les propostes de carquinyolis dolços o salats dels blocs que els han publicat aquest mes.

I com sempre, us suggerim que visiteu la Cooperativa de Falset-Marçà, que enguany celebra el seu centenari, i us emporteu un vinet ranci o dolç i els carquinyolis encara seran de més bon menjar.



8 comentaris:

  1. Quina bona pinta aquests carquinyolis! Mai els he tastat amb festucs, segur que queden molt bons!! No coneixia el bloc, però he seguit l'enllaç desde el memòries, i m'agrada molt :) Em quedo per aquí.
    Petons

    ResponElimina
  2. Son perfectos,ideales..habrá que catarlos con los pistachos,muy sugerentes.

    Un saludo

    ResponElimina
  3. a part de lo macos que t'han quedat, han de ser deliciosos!!! ptons

    ResponElimina
  4. Que bons amb festucs!! M'envieu un parell per el cafe? Petons

    ResponElimina
  5. És que recepta de la Gemma, recepta infalible!! De festucs boníssims!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. mmmm!!! jo quan vaig veure els carquinyolis de la gemma també els vaig provar, els vaig trobar boníssims!!!

    i amb un vinet dolcet esplèndida sobretaula!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. la bosseta és per mi?? quin detall més bo! jajajajaja. Us han quedat genials. Moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina