28 de desembre de 2012

Canapè amb foie i melmelada de ceps


No volem acomiadar el 2012 sense participar en la darrera proposta d'aquest any del Memòries d'una cuinera. Res millor que una plàtera de canapès per anar picant en una festa de Cap d'Any.

Us proposem un canapè amb una combinació que ens agrada molt, foie i ceps. El foie el podem comprar fet o fer-lo a casa, i la melmelada de ceps la fan la Bet i la Mireia de Els fruits saborosos, com totes les que fan, és excel·lent.

 
INGREDIENTS (la quantitat que vulgueu)


- foie mi-cuit *
- un pot de melmelada de ceps
- pa de motlle







Es talla el pa amb la forma que es vulgui, s'hi posa un tallet de foie i al damunt una mica de melmelada de ceps.


* RECEPTA PER A FER EL FOIE A CASA

- 1 fetge fresc d'ànec d'uns 500 g
- 4 cullerades de vi tipus Madeira o Porto
- sal, sucre i pebre
- tòfona (opcional)

Es neteja el fetge de tels i venes (per això s'ha d'obrir bastant), s'hi posa sal, un pols de sucre, pebre blanc i 4 cullerades de vi tipus Madeira o Porto. Es deixa a la nevera unes 4 hores o fins l'endemà. S'escorre del vi i es posa damunt d'un paper film intentant premsar-lo i s'enrotlla compactant-lo, formant com un caramel. Es torna a embolicar amb paper d'alumini. Es posa en un recipient que tinguem per coure al vapor (un colador o algun estri amb forats damunt d'una cassola amb una mica d'aigua). Es cou al vapor 15 minuts. Quan està s'entra a la nevera fins l'endemà. A l'hora de servir, es desembolica i es talla. Quan el tasteu, segur que no en voldreu tastar d'altre.


Us desitgem un molt bon any 2013!!!




11 comentaris:

  1. Una recepta genial!! Fàcil, vistosa i ben bona de gust!! A casa el foie ens encanta!
    Petonets i acabeu de passar unes bones festes. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  2. Un canapè fantàstic noies! La combinació és semblant a la nostra, bé, a la versió que vaig fer per Sant Esteve
    Petonets i bon any!
    Sandra

    ResponElimina
  3. Quina currada fer el micuit tu! i la presentació molt xula! Bon any! Marta

    ResponElimina
  4. Estava a punt de fer aquest mateix canapè, quina casualitat. Està boníssim, és de luxe total.
    Que passis unes bones festes i que tinguis un feliç 2013.
    Petonets

    ResponElimina
  5. Molt bo per la nit de Cap d'Any. Feliç 2013

    ResponElimina
  6. Nenes, uns molt bons canapès. Una combinació fantástica!
    Un molt feliç 2013!
    Nani

    ResponElimina
  7. Ai, ai, ai, m'hauré d'apartar el foie...
    Moltes gràcies per participar i feliç 2013.

    ResponElimina
  8. Hola nois, molt bon any!!! Una aportació fantàstica, com sempre. Moltíssimes gràcies. Petonets

    ResponElimina
  9. Noies, segur que estava de muerte!!! Moltes gràcies;)

    ResponElimina
  10. Quina bona pinta i quina originalitat! M'encanta de la forma en que ho heu presentat!

    Us seguiré segur per aprendre a cuinar coses salades!

    Petons

    ResponElimina
  11. Un canapè amb molta classe!!! Quina presència més asserenada!!! Boníssim.....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina