15 de març de 2011

Mil fulls de crema. La Recepta del 15


Avui és dia 15 i ens fa molta il·lusió participar per primera vegada a la recepta del 15, una iniciativa organitzada pels blogs Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta.

La recepta del 15 consisteix, tal com ells diuen, en proposar-nos cada mes una  recepta a partir d’un ingredient o plat que serveixi de base, de manera que puguem replantejar-nos-el cadascú a la nostra manera per elaborar una recepta. El dia 15 de cada mes tots els blogs que volem participar-hi hem de penjar alhora la recepta corresponent. Aquest mes de març és la tercera convocatòria que fan i el tema escollit és la crema catalana, altrament anomenada crema cremada o de Sant Josep.

Com que fa quinze dies ja vam publicar la crema cremada, avui hem pensat de fer un mil fulls de crema. Per a fer-lo hem fet servir la recepta de pasta de full que ens proposa l'Eva de Ma petite boulangerie, un blog extraordinari i que us recomanen que visiteu. Si no teniu panificadora per fer la primera barreja dels ingredients podeu barrejar la pasta amb un robot de cuina o a mà, i després seguiu el pas a pas que ella ens il·lustra tan bé.

Una vegada tingueu la pasta de full feta l'heu d'estirar ben prima i formar rectangles de la mida que vulgueu fer el mil fulls, espolsar la pasta ben estirada amb sucre de llustre i punxar-la amb una forquilla perquè no s'infli. S'enforna a 190º fins que veiem el sucre ben daurat. Es refreda i es farceix cada pis amb crema pastissera que es fa igual que la crema cremada però augmentant la quantitat de midó que serà de 90 g per litre de llet. A l'hora de servir, la placa superior s'espolsa amb sucre llustre.

Per farcir-lo va molt bé posar la crema pastissera dins d'una màniga.
El sucre de llustre que espolsem per damunt a l'hora d'enfornar ens anirà bé per fer com de crosta protectora perquè el full no s'estovi tant una vegada estigui farcit.

30 comentaris:

  1. Noies, una aportació genial!! Ens encanta que us hagueu animat a participar a la Recepta del 15... i enduem un tros del vostre milfulls! ;D
    Molts petons!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Sandra,

    Ja estem esperant el dia 20 per veure quina serà la nova proposta!

    ResponElimina
  3. quina pinta que té aquest 1000 fulls! sens dubte una gran combinació! petonets

    ResponElimina
  4. ha quedat molt bé, quina presentació ;-)

    ResponElimina
  5. Deliciós!!! i la crema t´ha quedat perfecta...petonets

    ResponElimina
  6. Hola Judith,

    Si, la crema i la pasta de full lliguen molt bé.
    Petonets!

    ResponElimina
  7. Hola Taller de Cuina,

    Van ser unes postres per una àpat també de categoria, una calçotada al tros, ja, ja!

    ResponElimina
  8. Gràcies Pollet, la pasta de full dóna feina dóna bon resultat.

    ResponElimina
  9. Hola Mª José,

    Les proporcions d'aquesta recepta de crema pastissera estan clavades perquè quedi molt bé, i treballada amb màniga queda perfecta.

    ResponElimina
  10. Què puc dir... Aquest mil fulls és espectacular. Us ha quedat fantàstic. Amb plats així no cal que us diguem que us esperem el mes que ve!
    Petonarros!

    ResponElimina
  11. Hola!
    us he descobert a través de la recepta del 15! Quin blog mes xulo, em quedo per aquí fent un vol!
    Anna

    ResponElimina
  12. Has fet un milfulls de crema que ni les millors pastisseries!! Excel·lent!

    ResponElimina
  13. Hola Marina,
    Ja tenim ganes de començar a preparar la Rd15 del mes que ve. Fins aviat!

    Hola Anna, moltes gràcies.

    Hola Mercè, t'asseguro que com la pasta de full feta a casa no hi ha res. Gràcies!

    ResponElimina
  14. Hola a totes dues...Mercè et vaig veure al Cuines..jo no em perdo mai el capítol del divendres on surt un aficionat de cuina a elaborar una recepta potser perquè m´hi sento identificada.

    M¨encanten els mil fulls i aquests amb crema catalana deuen ser d´allò més bo.

    ResponElimina
  15. Hola Cristina,

    Gràcies pel teu comentari. Quan vaig veure al Cuines TV3 que els divendres portaven algú que li agradava molt cuinar vaig pensar que hi sortia gent com jo, que s'ho passa bé cuinant, però mai vaig imaginar-me que hi arribaria a sortir. I al final, gràcies a la Mariona Quadrada hi vaig poder anar. Tot i els nervis, va està bé l'experiència.

    M'agrada molt la capçalera del teu blog.
    Fins aviat!

    ResponElimina
  16. Que bé que us hàgiu decidit a participar en la recepta del 15 i amb quina recepta!!!!!. És espectacular!!!!

    ResponElimina
  17. Glòria, de fet va ser gràcies a tu que ens hi vas fer pensar. Moltes gràcies, és la primera vegada que participem en una convocatòria d'aquestes i ens agrada. Ara ja esperem el mes que ve amb moltes ganes. Salutacions!

    ResponElimina
  18. La crema amb la pasta de full no falla mai
    Bona cuina

    ResponElimina
  19. Us ha quedat tan bé que sap greu menjar-s'ho! Si fins i tot heu fet la pasta de full. Unes postres boníssimes.

    ResponElimina
  20. Magnífic, el gust deu ser fenomenal. La pasta de full i la crema un bon tandem

    ResponElimina
  21. Hola Narcís, la pasta de full amb crema no falla mai, és molt bona combinació. Ara em passo pel teu blog que encara no el coneixia.

    Hola Coses de Llàbiro, com la pasta de full feta a casa no hi ha res.

    Hola a Peu Coix, la crema amb pasta de full és boníssim, algun dia d'aquest faré un tortellet.

    ResponElimina
  22. Hola, acabo de descobrir el vostre blog i veig que hi teniu una pila de receptes molt interessants! He trobat espectacular el castell medieval, quina feinada!!!!
    Aquest milfulls ha de ser boníssim, una combinació clàssica que té l'èxit assegurat.

    ResponElimina
  23. Hola Gemma, si, el castell ens va donar una mica de feina però vam xalar molt fent-lo.
    Fins aviat!

    ResponElimina
  24. Hola guapa tu

    m´encanta el pastís,...a casa els i faig moltes vegades, al ser així a capes sembla més lleuger a l´hora de portar-lo a taula quan tots ja estan amb la panxa plena...je,je

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  25. Ens hem quedat bocabadats... quina presentació més maca!! (Us acabem de coneixer: ens agrada la gent que utilitza la paruala XALAR!!!).
    Petons gastronómics.

    ResponElimina
  26. Hola Susanna, tens raó, d'aquesta manera es fa més mengívol. Fins aviat!

    ResponElimina
  27. Hola Gat i Gos,

    Ara vinc del vostre blog, per presentació maca la que feu vosaltres! M'han agafat ganes de fer l'Streusel, el pastís de poma cap per avall, ha de ser boníssim. Pel que fa a XALAR és el que hauríem d'intentar fer a tota hora.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  28. Hola,
    Us he descobert a través de la Recepta del 15. Aquest mil fulls és una autèntica meravella, pel gust, però també per que està, simplement, perfecte. M’ha fet una volta i com m’han agradat molt les receptes, em quedo per aquí per seguir-vos!!

    ResponElimina
  29. Hola Eri,

    Gràcies! Ara venim del teu blog, ens ha encantat. Remenant, remenant hem trobat les piruletes de formatge amb codonyat i ens ha agradat molt la idea, tenim molt de codonyat i ens agrada molt el gorgonzola, així és que ara mateix ens posem a fer piruletes!!!

    ResponElimina