25 de gener de 2013

Scones salats amb núvol de melmelada d'all


Els scones són una mena de panets originaris d’Escòcia que tradicionalment se serveixen amb el te. Normalment tenen forma arrodonida tot i que també se’n fan de triangulars. S’acostumen a servir tebis (encara que a temperatura ambient són ben bons) i oberts pel mig amb nata fresca i melmelada, també amb panses, dàtils, fruita seca...


Whole kitchen en la seva Proposta Dolça pel mes de gener ens convida a preparar un clàssic escocès: Scones


Nosaltres ens hem decidit per fer-ne una versió salada, que no la servirem amb el te sinó com un aperitiu o acompanyant una amanida, tot i que per a berenar també deu ser molt bo. Això si, respectarem el farcit amb nata i melmelada, que no serà de fruita.

Ens encanten les melmelades de Els Fruits Saborosos i, sobretot, les més agosarades com la que avui fem servir, melmelada d'all. Quan vam veure que existia ens va picar la curiositat de tastar-la i per aquesta proposta hem pensat que hi podria anar molt bé, i hem encertat, la combinació és deliciosa i gens forta de gust. Atreviu-vos a fer-ho sense por, ja veureu quin resultat.


INGREDIENTS: (en surten uns 18 de 4-5 cm de diàmetre)

- 200 g de farina
- un pols de sal
- 10 g de llevat ràpid (Royal)
- 10 g de pebre vermell dolç
- 100 g de formatge ratllat tipus parmesà
- 70 g de mantega
- farigola, orenga...
- 1 ou
- 50 cc de nata líquida
- 1 rovell d'ou per a pintar

FARCIT:
- 200 g de nata per a muntar
- 3-4 cullerades de melmelada d'all
- un pols de sal
Es barregen la farina, el llevat, la sal, el pebre vermell, el formatge ratllat i les herbes amb la mantega una mica tova però encara freda. Es treballa amb els dits fins que tot és barrejat i queda com unes serradures. Es bat l'ou amb els 50 cc de nata líquida, s'hi aboca i es barreja bé. Es posa la pasta damunt el marbre i s'aplana amb el corró fins a 1 cm (o una miqueta més) de gruix. Es tallen en rodones d'uns 4-5 cm de diàmetre i es posen en una llauna de forn. Es pinten amb rovell d'ou i s'espolsen amb orenga. Amb el forn ja calent, es couen uns 25 minuts a 180º. Si no es consumeixen tots es poden reescalfar al microones. Es munta la nata amb un pols de sal i quan està s'hi barreja amb suavitat la melmelada.
S'obren pel mig i es farceixen amb la nata.


5 comentaris:

  1. fantàstica proposta d'scones! que els dolços els tenim molt vistos! un aperitiu genial per no parar! petons

    ResponElimina
  2. Acabo de descobrir els scones fa poc en un altre blog!
    Aquests salats i amb la melmelada d'all de les noies de Fruits Saborosos ha d'estar ben bona!!
    ptns!!

    ResponElimina
  3. Encara que no sigui dolç ja em llepo els dits. Un 10 de recepta.

    ResponElimina
  4. La recepta la conec el farcit m´ha intrigat moltttt que bo!!! Petonets

    ResponElimina
  5. M'apunto la proposta, el núvol és sorprenent, és un recomanació 100%. Haurem de provar de fer-ho!!

    ResponElimina