18 d’octubre del 2013

Sopa Minestrone


Avui va de sopa, el fred no arriba però nosaltres ja ens hem plantat davant dels fogons per fer aquesta escudella o olleta barrejada. Aquesta, com que és típica d'Itàlia, se'n diu "minestrone" i amb aquest nom té més ressò internacional que la nostra escudella, tot i així, no deixa de ser-ne una variant més. Això sí, la incorporació de l'alfàbrega fresca amb la mica de mantega li dóna un toc especial.


Els ingredients més comuns d’aquesta sopa són la ceba, la pastanaga, l’api i les bajoques, però se’n poden afegir d’altres segons la temporada. Ara bé, totes les verdures s’han de tallar a quadrets petits.

Whole Kitchen en la seva Proposta Salada per al mes d’octubre ens convida a preparar un plat clàssic de la cuina italiana: Sopa Minestrone.


INGREDIENTS: (per a 4-5 persones)

- 1 ceba, - 4 patates, - 2 pastanagues
- 1 branca d'api, - 200 g de bajoques
- 200 g de pèsols
- 1 cullerada de bolets secs 
- 100 g de fesols bullits
- 100 g de pasta curta (fideus, colzes...)
- 1 all, - 1 branqueta d'alfàbrega fresca
- 25 g de mantega, - sal
- formatge parmesà ratllat (opcional)

Es posen en remull els bolets secs. Es pelen, es renten i es fan a dauets les patates, la ceba, les pastanagues, les bajoques i l'api. Es posen en una olla cobertes d'aigua, s'hi posa la sal. Es trinxen els bolets secs i s'hi afegeixen. Es deixa coure tot a foc lent durant 1 hora. Després s'hi posen els fesols i la pasta, també es trinxa l'all i l'alfàbrega i s'hi incorpora. Es continua la cocció fins que la pasta és cuita. A l'últim moment s'hi posa la mantega i se serveix amb el formatge parmesà ratllat a banda perquè cadascun se n'hi posi al gust.

Ara només toca esperar que arribi el fred!






7 comentaris:


  1. que bones, les sopes i les escudelles, i ara ja venen de gust La minestrone ja és bona, en aquest mig temps! Petons a

    ResponElimina
  2. oohhh ja comença a venir el temps!! sisi! te la compro! petons

    ResponElimina
  3. Cori i Mercé; Una molt bona escudella, que bona amb tots els ingredients que els hi poseu... quina passada¡¡¡. Molt bona.
    Salutacions "ganxetes" :O) :O)

    ResponElimina
  4. A casa meva el que s'ha fet sempre és el barrejat, menys sofisticat. Un o l'altra, una recepta ben complerta per a l'hivern. Petons.

    ResponElimina
  5. La minestrone es una de mis sopas favoritas. Tiene una pinta deliciosa. Besos!

    ResponElimina
  6. Prenc nota!!! A casa som molt soperos!!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  7. Només tinc ganes de què arribi el fred per menjar aquestes sopes. Calentones a l'hivern venen tan de gust!!! Però només per això perquè a mi m'agrada la calor....jejeje...
    Petonets

    ResponElimina