18 de novembre de 2013

Cassoulet de Toulouse





Que bé que ens ha anat la baixada de temperatures. De fet, no cal que plogui ni que refresqui per engegar forn i fogons, quan fa calor també ens hi atrevim. La pluja i fred d’aquest cap de setmana ens ha donat un caliu domèstic que convidava a cuinar a tot drap. A part de pastissos i galetes, en aquest temps ve molt de gust cuinar cassoles i potatges diversos per a menjar amb cullera. La cassoulet de Toulouse n’és un bon exemple. La recepta que us proposem és una adaptació amb els productes d'aquí, ja que el tipus de botifarra que es fa servir a França n'és un altre.

Whole kitchen en la seva Proposta salada per al mes de novembre ens convida a preparar
CASSOULET DE TOULOUSE


INGREDIENTS (per a 4 persones)

- 250 g de fesols crus (nosaltres del ganxet)
- 2 cuixes d’ànec confitat
- 100 g de cansalada mig salada
- 2 cebes
- 2 pastanagues
- 3 tomaques madures
- 1 cabeça d’alls
- 1 cullerada de farina
- 100 g de botifarra blanca
- orenga, farigola, llorer
- oli, sal, pebre, pa ratllat


El dia abans es posen els fesols a remullar. Es posa greix del confitat, i una mica d’oli si cal, en una cassola i s’hi enrosseix la cansalada tallada a daus. S’hi afegeix la ceba i se sofregeix fins que agafi color. S’hi posa la cabeça d'alls sencera i sense pelar, les herbes i la tomaca i es deixar reduir. S’hi afegeixen les pastanagues tallades a rodanxes o bastonets, la farina ben remenada i els fesols. Es cobreix d’aigua i es cou a foc molt lent 1 hora i mitja o dues, fins que els fesols són tous, si convé s’hi va afegint aigua. Quan són cuits i el suc ha reduït però encara és sucós, es desossen les cuixes i s’hi posa la carn a trossets. Es barreja i es treu del foc. Pel damunt, s’hi posa la botifarra a talls i s’espolsa bé de pa ratllat. S’entra al forn i es gratina fins que fa crosta.

Se serveix ben calent un dia de fred a la vora del foc.

 

6 comentaris:

  1. Aquesta cassoulet és ideal per un dia com avui, fred i plujós! segur que et retorna i a més ha d'estar ben bona!

    ResponElimina
  2. Ara mateix me'n servia un platet, és perfecte per al fred que hem de començar a encarar!
    T'ha quedat una presentación fantástica!
    Petons

    ResponElimina
  3. MMMmmm...què bona ha de ser!!!!! M'encanta la cassoleta.......
    Petons,
    Olga

    ResponElimina