21 de novembre del 2013

Crema d'all i farigola


Enguany participem per primera vegada en la campanya Blogs contra la fam que, per tercer any consecutiu, conviden a participar en la difusió del Gran Recapte 2013 del  Banc d’Aliments que es farà els dies 29 i 30 de novembre.


L’objectiu que té el Banc d’Aliments és aconseguir recaptar productes bàsics des de qualsevol punt de Catalunya per tal de fer-los arribar a les persones més necessitades. Aquests dies als supermercats adherits s'hi podran fer les donacions que es vulguin (llegums seques, llet, oli, sucre, llaunes de conserva, pasta...).

Com que l’hivern sembla que ja ha arribat, nosaltres volem participar-hi amb una sopa-crema que s'ha de menjar ben calenta.


La sopa escaldada de farigola és un clàssic a casa nostra i un bon remei per a les panxes desgavellades, a més és un bon recurs per a fer cuina d’aprofitament i no llençar el pa sec.

Un derivat d’aquesta sopa, amb un resultat una mica més potent per quan ja tinguem la panxa bé, és la sopa d’all i farigola convertida en crema. Només necessitem alls, oli, sal, pa sec i una bona branca de farigola.




INGREDIENTS (per a 4 persones)

- 1 cabeça d'alls
- 1 bona branca de farigola
- 100 g de pa sec, torrat o ratllat
- aigua
- oli, sal
- 50 cc de crema de llet (opcional)


PREPARACIÓ:

Es pelen els alls i se sofregeixen en una olla amb oli. S'hi afegeix la farigola, l'aigua (més o menys 1 l i 1/2), la sal i el pa. Es fa bullir poc a poc una hora. Es tritura amb el túrmix fins que quedi una consistència de crema, si es vol s'hi posa un raget de crema de llet.

Engresqueu-vos a fer aquesta recepta tan senzilla i a participar en la campanya per ajudar a totes aquelles persones que ho necessiten.


3 comentaris:

  1. Boníssima proposta. Aqueta sopa és una medicina natural fantàstica. Petons

    ResponElimina
  2. M'apunto aquesta sopa!!!!!! Ideal per al dia que arribes a casa amb el fred dins el cos......
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  3. Ooooh, i que bona ha d'estar! Me l'apunto, a casa som molt de cullera, gràcies!

    ResponElimina