Abans no s’acabi el mes de gener, ens volem afanyar a
publicar la primera entrada de l’any. Una recepta de final de mes que ens anirà
molt bé per a la nostra economia domèstica.
Aquest gener, les noies del Memòries d'una cuinera ens proposen fer
patates farcides, voleu res més econòmic? És clar que depèn de quin farcit hi
posem, però la nostra proposta és ben gustosa i assequible.
INGREDIENTS
- 4 patates mitjanes tipus kennebec
- 2 ous
- 50 g de mantega
- 50 g de formatge emmental o gruyère ratllat
- sal, pebre, nou moscada
Es punxen les patates senceres amb un punxó o forquilla, es col·loquen dins d'un recipient amb mig dit d'aigua, es tapen i es couen senceres al microones (nosaltres uns 8 minuts a màxima potència però cadascú es coneix el seu microones i sabrà adaptar els temps i la potència). També les podeu fer al forn convencional, tot i que es tarda més.
Es parteixen de dalt a baix i es buiden, amb cura que no es trenquin. Amb la polpa s'hi barreja el formatge, la mantega i els rovells. Es munten les clares a punt de neu i també s'hi barregen amb suavitat fins que estiguin integrades. S'entren al forn convencional, que ja ha de ser calent a 180º, i es couen uns 10 minuts.
Ja veureu quines patates més bones!
Molt bones, aquestes patates!!
ResponEliminaQuin goix que fan.
ResponEliminaOlga
Ui, aquestes les he de fer!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar.
Tenen una pinta tremenda...i mira que són fpacils de fer! M'ho apunto!! :)
ResponEliminacom bones, amb el formatge segur que són una delicia
ResponEliminaUn recipient idoni per presentar un soufflé de patata! Jeje!
ResponEliminaMe l'apunto!!!
ai noies, si es que no falleu mai!!!! Unes patates boníssimes. Un milió de gràcies guapes. petonets
ResponEliminaTenen molt bona pinta aquestes patates, han de ser molt suaus i gustoses. Petons!
ResponEliminaM'agraden molt el suflés, per la qualcosa segur que m'agradaran molt aquestes patates.
ResponEliminaMolt bona aportació Mercè. Bon cap de setmana,
Nani
Molt esponjoses han de ser!!! Què bones!!!
ResponEliminaPetons,
Olga