Avui és dia 15 i ens agrada molt tornar a participar a La Recepta del 15, una iniciativa organitzada pels blogs Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta.
L'amanida d'avui l'hem tret del llibre titulat Mediterrània: la mar de plats de la Montse
Estruch del restaurant El Cingle. Un llibre que, tal i com diu la seva autora en la introducció, "vol transmetre una cuina d'emocions compartides, una cuina per fer feliç la gent que estimem". Una idea que compartim plenament. Esperem que us agradi la proposta.
INGREDIENTS (per a 4 persones)
- 400 g de bacallà dessalat
- 3 taronges
- 3 cebes tendres no gaire grosses
- 4 ous durs de guatlla
- olives
- uns quants brots de canonges per guarnir
- oli, vinagre tradicional
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç, sal
Es marca el bacallà en una paella pel costat de la pell fins que canvia de color. Es reserva i quan es fred se separen les làmines. Es tallen les cebes tendres en làmines molt fines. Es pelen les taronges a sang, és a dir, escapçant-les per dalt i per baix i pelant-les tallant la pell de dalt a baix sense deixar gens de la part blanca. Després se'n fan grillons nets, sense pell. Es munta el plat fent capes amb el bacallà i els grills de taronja, s'hi afegeix la ceba tendra pel damunt, les olives i els ous de guatlla. Es fa la vinagreta i s'amaneix.
Les olives que vam fer servir són de casa, al novembre passat les vam posar en pots amb aigua, sal, sajolida, romer i farigola i ara ja estan a punt per menjar.
cóm>??????? no és una recepta de la Riera????? de totes maneres és fantàstica!!!! molts petonets
ResponEliminaHola Judith,
ResponEliminaLa Riera ja la vam finiquitar, jajaja!!! Petons!
Una recepta fantàstica, amb el que ens agrada el bacallà!! Trobo que la combinació amb taronja ha d'estar de luxe!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets!
Sandra
Noies, bacallà amb taronja.... perfecte combinació.
ResponEliminaPetonets.
Ja em faries feliç ja amb aquesta amanida. Carai, té una pinta excel·lent!! petons
ResponEliminaQuina a manida més maca!!! i es teva!!! aquesta no és de la Riera!ja ja!!!!petons
ResponEliminamolt bona la combinació bacallà amb taronja, jo avegades ho faig com a carpaccio i amb vinagrtea de taronja!
ResponEliminaApuntada queda!
PTNTS
Dolça
La taronja, el bacallà i les olives lliguen super bé! I amb la taronja pelada a pell ha de quedar molt millor. Una proposta excel·lent ;)
ResponEliminaM'encanta la combinació d'ingredients de la teva amanida. Sembla molt refrescant i saborosa! Jo també he emprat ous de guatlla en la meva amanida, tot i que no és tan original com la teva!
ResponEliminaPetonets!
Anna
variadisima y muy rica, te felicito, besitos desde londres
ResponEliminaM'encanten els tres ingredients principals: bacallà, taronja i ceba tendra. Quansevol dia m'animo a fer-la.
ResponEliminaMuacks