15 de juliol de 2011

Gelat de iogurt


La proposta d'aquest mes de La recepta del 15, que organitzen els amics dels blocs Els fogons de la BordetaXocolata desfeta, són gelats i sorbets.

El gelat és un recurs molt pràctic que sempre es pot tenir fet i al congelador fins el moment de fer-lo servir. Si no es té geladora, s'ha d'evitar que es formin cristalls quan s'està congelant per això l'hem d'anar remenant cada dues o tres hores.

La geladora domèstica és un altre d'aquells aparells que van acumulant pols fins el dia que et decideixes a fer gelat com una tarona, tot el que et cau a les mans ho vols convertir en gelat o sorbet: les barres de torró de Xixona que no et vas menjar per Nadal, uns plàtans o unes maduixes que et fan nosa per la nevera, per no parlar d'uns iogurts que estan a punt de caducar.

La recepta l'hem tret d'un llibre molt senzill però amb receptes molt interessants i fàcils de fer titulat Glaces et Sorbets, que pertany a una col·lecció de petits llibres de cuina que comprem cada vegada que anem d'excursió a França.



INGREDIENTS

- 5 iogurts naturals sense sucre (els vam fer servir grecs)
- 250 cc de nata líquida
- 150 g de sucre
 
Es barregen tots els ingredients fins que el sucre quedi ben dissolt. Es posa la barreja a la geladora fins que està. Sense geladora, s'ha de posar al congelador i anar-lo remenant o passant-li el túrmix cada dues o tres hores per tal d'anar trencant els cristalls que es formin.





 

13 comentaris:

  1. es veu súper cremós! quin goig que fa amb aquest vasset!!! petonets guapes i bon cap de setmana ;)

    ResponElimina
  2. que facil i rapid no?? i la textura...uff!! el provaré segur!petons

    ResponElimina
  3. Que bo, un gelat de yogurt. Jo tinc fa poc la geladora i esta anant a tope.(me la carregaré amb dos dies) jaja
    Petonets.

    ResponElimina
  4. uau¡ noies i fresquet¡¡ molt bona pinta¡¡ petons¡¡

    ResponElimina
  5. Noies, es veu espectacular i molt cremós! Jo ara tinc ganes de comprar-me una geladora i convertir en gelat tot allò que toco! jajaja
    Petonets i moltes gràcies per participar!
    Sandra

    ResponElimina
  6. I què me'n dius d'aquests súper gerds!!! Molt bona pinta! El iogurt m'encisa!

    Acabe de descobrir el teu blog i me n'he fet ja seguidor! ;)

    ResponElimina
  7. Gràcies Judit, és un gelat molt cremós que no dóna gaire feina. Petons!

    Hola Roser, si, és molt ràpid i fàcil.

    Hola Gemma, quan t'agafa el cuquet fas anar la geladora a tot drap. Petonets!

    Carmeta, molts petonets!

    Hola Sandra, doncs ja ho saps un altre trastet per la cuina, jajaja. Petons!

    Xavier, moltes gràcies, ara vaig cap el teu blog. Gràcies.

    ResponElimina
  8. Jo també he fet gelat de iogurt i amb una recepta molt semblant però jo sense geladora. M'agrada molt com us ha quedat. Fa una pinta estupenda. M'agrdaria tastar-lo per veure la diferència amb el meu (fet sense geladora) SEgur que us ha quedat una textura més bona ja que el meu s'ha cristal·litzat un pél. Jo tampoc us coneixia. Us segueixo!!!

    ResponElimina
  9. Gràcies Laura, ara vaig a veure't. Aquest gelat queda súper cremós, potser sense geladora també hi quedarà bastant, prova-ho de fer a veure què. Petonets!

    ResponElimina
  10. Hola! jo tampoc us coneixia i he arribat aquí amb la recepta del 15! igual que la Laura i que vosaltres... també he fet gelat de iogurt!! no tinc geladora però també provaré la vostra recepta, que tot i ser de iogurt, és bastant diferent a la meva! M'ha agradat el vostre blog, ara el poso a la llista ;) fins aviat!!

    ResponElimina
  11. M'encanta el gelat de iogurt, i aquest vostre es veu tant cremós!!!!.

    Jo el faré a la manera tradicional, no tinc geladora, però el truc de remenar-lo dues o tres vegades, va perfecte!

    ResponElimina
  12. un bon gelat i super cremos
    petons
    miquel

    ResponElimina
  13. Hola,

    Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

    Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

    Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
    cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
    para darse a conocer.

    Para suscribirse a Ptitchef vaya a
    http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
    http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
    parte superior.

    Atentamente,

    Vincent

    ResponElimina