8 de juliol del 2011

Amanida de ruca, pera i magret d’ànec


Avui farem una amanida, fa molta calor i ens agrada menjar fresquet i tenir poca feina. Volem allunyar-nos dels fogons i els forns, tot i que ens costa i no sempre ho aconseguim, i preparar cosa fàcil i lleugera, per això tenim tendència a fer amanides de tot tipus. És estiu i fa goig fer-les amb tot d'ingredients ben variats.

L'ingredient principal que fa que d'aquest plat se'n digui amanida és la ruca, nom català d'una herba comestible que hauríem d'utilitzar amb tota normalitat perquè no s'acabi perdent, que prou coses ja es perden.

INGREDIENTS
- 400 g de ruca
- 2 peres tallades a làmines
- 200 g de magret d’ànec curat
- 50 g de nous
- 50 g de pinyons torrats
- 30 cc de vinagre de Mòdena
- 30 cc de vinagre de Xerès
- 200 cc d’oli d’oliva
- sal

PREPARACIÓ
Es fa un llit de ruca i s’hi van posant els altres ingredients segons el gust de cadascú. S’amaneix amb la vinagreta.



Font de la recepta: Mediterrània: la mar de plats de la Montse Estruch del restaurant El Cingle.



11 comentaris:

  1. Tot el que porta aquesta amanida ho trobo irresisistible, o sigui que ja me'n podeu posar un plat!! visca la ruca!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Ara te'l preparem, Sandra. La ruca al poder!!!

    ResponElimina
  3. una amanida de categoria!! m'encanta el pernil d'ànec i la ruca, amb vinagre de modena millor encara! petons

    ResponElimina
  4. A mi tambe m'agraden tots els ingredients d'aquesta amanida.Desde que vaig descobrir la ruca que procuro menjarne a sovint..te una pinta fantastica, ña vostra.
    Petonets

    ResponElimina
  5. m`agraden tots els ingredients i amb la ruca mes
    bon cap de setmana
    peto
    miquel

    ResponElimina
  6. Una amanida perfecta. El magret d'ànec em torna boja! La provarem ;)
    Petonets!!

    ResponElimina
  7. M'agrada molt aquesta amanida, s'assembla a una que faig jo amb formatge enlloc del pernil d'ànec, així que ja tinc una altra versió!

    ResponElimina
  8. Estic salivant. M'apassiona la ruca, l'ànec i la pera. Al Carrefour venen una reducció de mòdena amb gerds i penso que li aniria perfecte!!

    ResponElimina
  9. una amanida fantástica!!!! l'he fet similar, però sensa pera. La próxima vegada faré la vostra versió!!!!! petonets guapes

    ResponElimina
  10. Quina amanida més esplèndida! M'encanten les teves presentacions!!! I la combinació d'ingredients ideal: el dolç de la pera i el salat del pernil fan un contrast molt interessant.

    A mi m'encanta la ruca, així que esperem que no es perdi!

    Fins aviat!
    Anna

    ResponElimina