15 d’agost del 2011

Préssecs amb menta



Avui és dia 15 i no podem faltar a la cita. La Recepta del 15, una iniciativa promoguda pels blogs Els fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta, ens proposa fer alguna recepta amb préssecs.

L'agost és un bon temps per parlar de préssecs, és l'època del préssec groc o de vinya, de carn ferma i molt aromàtic. El més apte per a fer tot tipus de preparacions, des de fer-los farcits de carn a fer-ne un gelat o un pastís.



Ens hem decidit a fer unes postres molt fàcils i refrescants, d'aquelles que venen de gust a qualsevol hora del dia. Només hi ha la feina de fer les boletes de préssec que poden ser substituïdes pel préssec tallat a quadradets o a bastonets (ben mirat les boletes semblen cigronets).

INGREDIENTS:

- 6 préssecs de vinya
- 1 litre d'aigua
- 150 g de sucre
- gotes de suc de llimona
- un bon ram de menta
- colorant verd (opcional)

Es barreja el sucre amb l'aigua i les gotes de suc de llimona i es posa al foc fins que el sucre es dissolt. Fora del foc, s'hi posa la menta i es deixa infusionar 20 minuts, es cola i es posa a la nevera (si es vol es pot posar una mica de colorant verd).  Es talla el préssec en boletes o com vulguem i es posa dins l'almívar de menta. Se serveix ben fresquet.


Aquesta recepta la dediquem a la Pura, la sogra de la Mercè i molt bona persona, que ens va deixar ahir, i a qui li agradava molt collir un brotet de menta sempre que anava a ca la Mercè i posar-se'l a la solapa. Segur que aquest postre tant refrescant li hauria agradat molt.




13 comentaris:

  1. La menta és una herba que m'apassiona, i els prèssecs m'encanten! qué dir de les dues coses juntes! ha de ser molt bo! apuntat queda! petons

    ResponElimina
  2. Cori i Mercé; Una bona manera de fer els prèssecs, deixar-los en un bol i anar servint cada vegada que et vingui de gust, refrescant i bo.
    Jo també he participat amb els préssecs i us convido a donar-hi una ullada, l'he fet amb un producta de la vostra comarca.
    Que vagi de gust "ganxetes".

    ResponElimina
  3. Un postre molt refrescant i boníssim, m'agrada molt!! Una abraçada especial per la Mercè i família guapes, moltes gràcies per participar!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Quina recepta més refrescant per l'estil. M'ha encantat la combinació, molt original!!!!

    ResponElimina
  5. Quin refresc!!! Me l'apunto amb el tu permís
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. qué recetita tan fácil y veraniega! bon estiu!!!

    ResponElimina
  7. Deu ser molt refrescant aquest préssecs amb menta
    Bona cuina

    ResponElimina
  8. Refrescante, vistosa y sin duda deliciosa. Vuestra propuesta me ha dado una idea estupenda. Creo que quedaré bien con los amigos. Yo disfrutaré al verlos y sobre todo comerlos. Saludos

    ResponElimina
  9. Ostres, quins préssecs! Refrescant a tope ;)
    No m'ho hauria imaginat mai això. SI és que sou unes artistes!
    Gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  10. Molt bona recepta per passar amb bona cara aquesta calor que fa!
    Menta i préssec. Ha de ser per força!
    Petons

    ResponElimina
  11. Pues tienen que tener un toque muy refrescante con la menta.
    Me gustan.
    Besos

    ResponElimina
  12. Un postre ideal per la calos que fa! Ahir vaig sopar a Reus, a casa d'uns amics, i va fer una calor horrorosa..
    M'agraden les copes de servir.
    Petonets.

    ResponElimina