26 d’octubre del 2011

Arròs basmati amb llet de coco



El repte del mes d’octubre del Memòries d’una Cuinera se’ns ha fet una mica difícil d’assolir. Fa anys que no fem arròs amb llet, bé, més ben dit, no n’hem fet mai! Hem cuinat mil arrossos i paelles de tota mena, però arròs amb llet mai. A casa de la Mercè, quan era petita, se’n feia sovint durant un temps arran de les temporades que hi passava la Isa, una senyora de Madrid amiga de la família, va ser ella qui en va ensenyar a fer a la iaia Tomasa. En aquelles èpoques va ser un no parar de menjar-ne. I des de llavors fins ara, mai més.

Com que volíem participar-hi de totes totes i ens resistíem a preparar-ne un de tradicional, hem donat molts tombs pels llibres i per la xarxa i ens hem decidit a fer un arròs amb llet exòtic, tot i que potser és tradicional en terres llunyanes. La veritat és que ens ha sorprès gratament, és molt bo.

INGREDIENTS: (per a 4 persones)                  

- 250 g d’arròs basmati 
- 400 cc de llet de coco de pot
- 2 tasses d’aigua 
- 1 ceba grossa (millor de Figueres) 
- 2 alls 
- 50 cc d'oli 
- 3 cullerades de gingebre fresc ratllat 
- 2 cullerades de llavors de rosella 
- 100 g d’anacards 
- 6 claus d’olor 
- 1 culleradeta de canyella en pols 
- 1 culleradeta de curry 
- sal



Es posa la llet de coco, l’aigua i la sal al foc i s’hi bull l’arròs fins que tot el líquid s’hagi gairebé evaporat i l’arròs sigui cuit (a vegades s’hi ha d’afegir una mica més d’aigua). S’escorre si hi queda una mica de suc i es reserva. Es trinxen la ceba i els alls i se sofregeix tot en una paella gran amb l’oli (no ha d’agafar color, només que quedi la ceba transparent). S’hi afegeix el gingebre ratllat, s’hi dóna un tomb, després les llavors de rosella, els anacards, els claus, la canyella i el curry. Es rectifica de sal i se salta tot junt dos minuts. S’hi incorpora l’arròs, es barreja bé amb tot el sofregit i se serveix calent. Pot funcionar com a primer plat o com acompanyament d’un segon.
 
Si us agraden els gustos que us remetin a països llunyans no dubteu a fer-lo.


Tot i que ja sabeu que sempre tenim algun excedent al rebost provinent d'algun hort amic, en el cas d'avui no tenim cap cocoter a la vora (tot i que hi ha moments que ja ens agradaria ser més a prop d'un cocoter que d'una figuera) però últimament hem fet alguna festa entre hawaina tirant cap a la Polinèsia i hem calculat llarg a l'hora de comprar cocos, és per això que encara en tomba algun per casa i avui ens han anat molt bé per presentar aquest arròs.







14 comentaris:

  1. molt bo i molt aromatic,la presentacio perfecta
    bona aportacio i original
    petons

    ResponElimina
  2. Ohhhh!!!! Quina presentació més original!!! M'agrada molt i segur que està deliciós!!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  3. Sou úniques!!!! LA presentació xulíssima i la recepta molt original!! Però és dolç o salat? M'ha sorprés molt la ceba!!
    Petonets!!
    Sandra

    ResponElimina
  4. Una recepta molt original! M'agrada la idea!.
    Petonets.

    ResponElimina
  5. ostres noies! cada mes em deixeu sense paraules, i mira que és difícil!!!! és una canya de recepta!!! m'agrada moltíssim! la llet de coco ha de quedar genial!!! molts petonets artistes!!!!

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies pels comentaris.

    Sandra, és salat, de primer o d'acompanyament d'un segon.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  7. La presentació dins d´un coco és molt original i la recepta és molt temptadora!! petons maques!

    ResponElimina
  8. Quines festes que feu tan xules!;)
    La recepta és bona però la presentació és genial, sempre em sorpreneu.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  9. Molt bona idea! la veritat és que l'arròs basmati té un aroma que combina a la perfecció amb la llet de coco. La presentació, molt maca!

    Petons!!

    ResponElimina
  10. Aquesta recepta sembla deliciosa...quines aromes.. i amb anacards!!! Mmmm... a més, les llavors de rosella fan el plat molt relaxant... gràcies per compartir la recepta!

    ResponElimina
  11. Uau! Tots els ingredients d'aquesta recepta m'agraden molt!
    Nani

    ResponElimina
  12. Gràcies,
    avui l'he fet per dinar, juntament amb calamar torrat. He canviat els anacards per anous. Realment molt bò.
    MOltes gràcies!!

    ResponElimina