I que bones són les sopes!
La proposta del mes de novembre del Memòries d'una cuinera ens ha vingut com anell al dit per presentar-vos un llibre imprescindible a les nostres cuines. La Mariona Quadrada va presentar fa uns dies a Reus el seu nou llibre titulat Sopes fredes i calentes, que és el quart de la col·lecció "Amb gust del Mediterrani".
En aquest llibre hi trobareu un munt de receptes interessants i una bona introducció on s'expliquen les tècniques bàsiques per aconseguir fer bons caldos, bones sopes i cremes fines tant d''hivern com d'estiu.
Aprofitant, doncs, l'avinentesa res millor que proposar-vos una recepta de sopa d'aquest llibre. Una proposta per anar escalfant motors ara que s'acosten festes. La sopa d'avui, tal com diu la Mariona és una altra versió per al caldo o sopa de Nadal, amb els mateixos gustos però amb formes diferents.
INGREDIENTS (per a 8 persones)
Caldo: - 1 pollastre
- 1 kg de carn de garreta de vedella
- 3 porros
- una branca d'api
- 6 pastanagues
- oli, sal
- 1 potet de tòfona
- 4 litres d'aigua
Pilota cruixent:
- 1/2 kg de pollastre trinxat
- 1/2 kg de vedella trinxada
- 1 tòfona
- 2 ous
- 100 g de molla de pa
- 75 cc de llet
- farina, sal
- 1 paquet de pasta kataïfi *, oli
Guarniment: 2 pastanagues, 1 porro, oli, sal
CALDO:
S'enrosseixen les carns a trossos amb oli i s'hi afegeixen les verdures trossejades. Un cop tot tingui color, es cobreix amb 4 litres d'aigua. Es fa bullir lentament 2 hores, s'escorre i es cola amb un drap fi (us anirà bé posar el drap damunt del colador). N'han de quedar 2 litres i 1/2. Es deixa refredar a la nevera i es desgreixa. Se sala i s'hi afegeix el suc de la tòfona. Es fa bullir 5 minuts.
PILOTA CRUIXENT:
Es fan les pilotes pastant bé els ingredients indicats (la molla de pa es desfà amb la llet). Se'ls dóna forma rodona de mida de ració. S'enfarinen i es bullen 20 minuts en aigua i sal. S'escorren i es deixen refredar. Es desplega la pasta kataïfi i s'emboliquen les pilotes. Es pinten amb oli i es couen al forn a 200º 7 o 8 minuts.
MUNTATGE:
Es posen les pilotes als plats amb la pastanaga tallada en encenalls i el porro en juliana saltats amb oli i una mica de sal, s'hi aboca el caldo amb una gerreta i s'espolsa amb tòfona trinxadeta.
* NOTA: La pasta kataïfi, d'origen grec i utilitzada en moltes preparacions dolces del Mediterrani oriental, es pot adquirir en comerços especialitzats en menjar del món. És una pasta feta a base de fils de farina i aigua que, un cop cuita, adquireix una textura del tot cruixent.
Aquesta és la nostra aportació, esperem que us agradi.
Excel.lent!!! m´ha agradat molt i no conec la pasta kataïfi però m´ha encantat el resultat final que li dona a aquesta sopa. Petonets sopera 5*****:)))
ResponEliminaM'ENCANTA LA SOPA D'AVUI, QUAN LA FACI JA TE COMENTARE.BSTOS MERCE
ResponEliminaAixè no és una sopa, és un autèntic luxe!! Ens l'apuntem, perquè si traiem aquest plat a taula segur que ens fan la ola!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Com sempre una proposta espectacular!
ResponEliminaQuan veig la pasta kataifi penso que en compraré però després me n'oblido, us ha quedat genial.
Petons i moltíssimes gràcies per participar.
Impressionant sopeta, molt bona i diferent. Petons!
ResponEliminaAna de: 5 sentidos en la cocina
Caram, quina sopeta! I amb tòfona i tot...! Això escalfa qualsevol nit freda i inicia molt bé un àpat de Nadal! M'agrada molt, com l'has presentat. Petonet
ResponEliminaUna idea genial i una presentació espectacular!!
ResponEliminaPetonets.
Ja sabia jo que l'espera valdria la pena... Una sopa de luxe! aquesta pilota m'ha robat el cor!!! Moltíssimes gràcies per participar! petonets
ResponEliminaOoooh! la pilota cruixent! què bona! i el caldo amb el gust de la tòfona ha d'estar super!
ResponEliminaEspectacular!!! ni en els millors restaurants veus això. M'ha encantat. PEtons
ResponEliminafantastica i espectaculat una sopa 3 estrellas
ResponEliminaUna sopa molt original i amb una presentació exquisida, com ens tens acostumats!
ResponEliminaPetons!
Anna