23 de novembre del 2011

Cannoli amb codonyat


Sovint ens trobem amb la necessitat de fer alguna recepta en què s'hagi d'utilitzar algun producte que tenim en quantitat, ja siguin remolatxes, carabassons, pebrots i albergínies. Quan tens codonyers a la vora i arriba la tardor ja saps que, vulguis o no, toca fer codonyat. No sempre hi ha prou temps i prou ganes, però ens dol no collir els codonys i aprofitar-los, així és com cada any fem una producció de codonyat considerable. En regalem a amics, parents i coneguts, en posem dins dels cócs, panellets, a les amanides... tot i així, sempre en tenim. Això si, tot i que ens agrada mantenir les tradicions, des de que tenim la thermomix ja no el fem a la manera tradicional i això s'agraeix quan no tens gaire temps.


Els cannoli són uns dolços típics d'Itàlia, concretament de Sicília, cannoli en italià significa tubs petits, i consisteix en una massa enrotllada farcida d'una barreja amb formatge ricota principalment. Aquesta recepta la vam trobar passejant per la xarxa fa temps quan buscàvem alguna preparció on poguéssim fer servir part de la producció de codonyat. Des de que la fem, l'anem repetint sovint perquè és molt fàcil de fer i sempre t'arregla un ressopó.

CANNOLI AMB CODONYAT                              

- 200 g de mantega
- 200 cc de crema de llet
- 500 g de farina
- 1 cullerada de llevadurina (Royal)
- codonyat 

Es barregen tots els ingredients, menys el codonyat, com si féssim una pasta brisa, és a dir, fins que estiguin ben integrats i arribem a formar una bola. Es deixar reposar 1 hora a la nevera. S'estira la pasta i se'n fan rodones de la mida d'un plat gros. Amb un tallador arrissat, es divideix cada rodona en 8 parts i a la part més ampla de cadascuna s'hi posa un trosset de codonyat. Es caragolen cap a la part de la punta del triangle i es posen en una llauna de forn folrada amb paper de forn. Es couen a 180º fins que són dauradets. Quan són freds s'espolsen amb sucre de llustre.
 

CODONYAT


- 1 kg de codonys nets i polits (amb pell)
- 750 g de sucre

Es barreja el codony trossejat i el sucre i es deixa macerar a la nevera fins l'endemà o l'altre. S'aboca al pot de la thermomix i es tritura, en dues vegades, 30 segons a velocitat 10. Es programa 30 minuts, 100º, velocitat 5. Quan està, s'abaixa la polpa que ha quedat pel capdamunt del got i es torna a programar 10 minuts més, 100º, velocitat 5. Quan està s'aboca dins dels recipients escollits. Es deixar refredar i l'endemà ja està a punt per menjar. Nosaltres el guardem a la nevera i l'envasem al buit. Es conserva força temps.






14 comentaris:

  1. QUina passada de fotos!! I el gustet amb el codonyat deu ser de vici! Petons

    ResponElimina
  2. Me l'apunto, que tinc un munt de codonyat que ja no sé com fer servir!

    ResponElimina
  3. Buf!!!! que cosa más buena!!! y es que quedan preciosos con esa forma!!!Bss

    ResponElimina
  4. sabeu que els cannoli són una de les meves postres preferides???? com m'agraden!!! a veure si m'animo amb la vostra recepta!!! molts petonets guapes

    ResponElimina
  5. M'encanta la recepta!!! te la prenc!!!gràcies!

    ResponElimina
  6. Holas guapes

    una proposta de Super 10, anoto la recepta i gràcies per les explicacións, doncs al menys jo no el coneixia pas,

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  7. Queden uns pastissets moníssims, tan ben cargolats... i el farcit amb el codonyat ha de ser molt bo. Ideals per esmorzar o berenar amb el cafè amb llet, mmm...

    ResponElimina
  8. Realment uns pastissets de mossegada, i queden molt xulos!!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  9. Quina enveja amb això de la Termomix, posar-se a fer codonyat de manera tradicional fa tanta mandra... Els cannoli t'han quedat preciosos!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  10. Teniu un bloc fantàstic.
    Els codonys es pelen, abans de posar-los a la termomix?
    Salutacions

    ResponElimina