5 de desembre del 2011

Crema de galeres amb anelles de ceba


Les sopes ens agraden tant que avui seguim parlant-vos d'una altra recepta del llibre Sopes fredes i calentes de la Mariona Quadrada. La setmana passada us proposàvem una sopa espectacular de gust càrnic i com una altra versió de la sopa clàssica de Nadal. Avui, per a què tingueu la possibilitat de triar entre carn o peix, us proposem una finíssima crema de galeres.

Tal com diu la Mariona, en el comentari a la recepta en el seu llibre, si el caldo és potent, la crema resulta exquisida. Convé seguir els passos i, sobretot, respectar els ingredients, que, en ser mínims, permeten assaborir el gust únic de la galera.



INGREDIENTS: (6 persones)

CALDO
- 1 kg i 1/2 de galeres
- 2 cebes
- 2 alls
- oli
- 2 l i 1/2 d'aigua


CREMA
- 200 g de pa amb força molla
- sal, pebre
- 50 cc de crema de llet

ANELLES DE CEBA
- 1 o 2 cebes
- farina
- sal, pebre, oli


CALDO: es posa un raget d'oli a l'olla i s'hi enrosseix la ceba a trossos irregulars, s'hi afegeixen els alls. Quan tot tingui color, s'hi posen les galeres i se sofregeixen amb la ceba i l'all tot aixafant-les una mica perquè vagin deixant el suc. Es cobreix amb l'aigua indicada i es fa bullir 30 minuts.

CREMA: s'escorre el caldo i s'aboca en una altra olla i s'hi afegeix el pa una mica assecat al forn però ben poc torrat. Es fa bullir a foc lent uns 20 minuts. S'hi afegeix sal i pebre i es tritura fins que quedi ben fi. S'hi posa la crema de llet i se serveix amb les anelles de ceba pel damunt.

ANELLES: es talla la ceba a anelles, s'arrebossen amb farina barrejada amb sal i pebre. Es fregeixen per immersió, és a dir, en un bon volum d'oli calent. S'escorren bé i se'n posen unes quantes a cada plat.



NOTA DE LES AUTORES ACOSTUMADES A FER-NE PER A UNA BONA COLLA:
Si en feu més quantitat sofregiu la ceba a l'olla de fer el caldo i les galeres soles en una cassola o paella, de tanda en tanda, i les aneu passant dins de l'olla. Així se sofregeixen ben bé i el torradet que queda a la cassola, que heu de desglassar amb l'aigua que posareu per a fer el caldo, us hi donarà més potència.

Esperem haver aportat alguna idea per a preparar un primer plat per algun dinar o sopar de Nadal. Les sopes o cremes tenen el gran avantatge que es poden preparar força dies abans i congelar-les. Ara, doncs, ja podeu corre a plaça a comprar els ingredients i començar a engegar els fogons que després arriba el dia de l'àpat, els convidats tots mudats i ens troben encara amb el davantal posat i el monyo per a fer :)))




10 comentaris:

  1. Mai he fet una crema de galeres, però amb el bon gust que aporten segur que està deliciosa.
    Aquest llibre que comentes el tinc pendent per comprar.
    Petons

    ResponElimina
  2. Té una pinta sensacional. A mi que m'agraden els caldos potents... Me l'apunto! :)

    Petonets!

    ResponElimina
  3. Un plat de festa... i tant! (L'altra marina).. he he .Petons

    ResponElimina
  4. Fa un parell d'anys en vaig fer una molt semblant i a casa va triomfar, de fet mon pare me la torna a reclamar! Provaré amb la vostra recepta!
    Petonets maques
    Sandra

    ResponElimina
  5. Les galeres fan un brou deliciós! Sí que és una bona idea per Nadal

    ResponElimina
  6. Si que fan bon caldo, les galeres.
    Es una bona idea!
    Petonets.

    Per cert,vosaltres que sou de Reus, que sabrieu alguna botiga on comprar varietats de xocolates, perletes, virutes i coses així, a Reus?
    Gracies.

    ResponElimina
  7. Jo la faig de tant en tant aquesta recepta de la Mariona Quadrada i puc donar fe que és una delícia!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Doncs mira, jo crec que per variar un xic em quedo amb aquesta!! Quina bona pinta!!
    Petons!

    ResponElimina
  9. fantastica esta crema de galeras ,me encanta

    ResponElimina