Ens hem decidit a fer lassanya. Fa temps que no en fèiem, a casa som més dels canelons, així és que per a no tenir tanta feina caragolant la pasta, avui els hem deixat plans i els hem convertit en lassanya.
La lassanya d'avui no és ben bé una lassanya clàssica italiana farcida de carn estofada a la bolonyesa, hem volgut fer un farcit més senzill de fer aprofitant els ceps que a la tardor va trobar l'Emili, no us direm on, i que vam haver de congelar.
La salsa d'aquesta lassanya és una variant de la beixamel, una "velouté", que es fa igualment amb un roux però enlloc de llet s'hi posa caldo fins a aconseguir que quedi una salsa vellutada, d'aquí el seu nom, "velouté" en francès.
La lassanya d'avui no és ben bé una lassanya clàssica italiana farcida de carn estofada a la bolonyesa, hem volgut fer un farcit més senzill de fer aprofitant els ceps que a la tardor va trobar l'Emili, no us direm on, i que vam haver de congelar.
La salsa d'aquesta lassanya és una variant de la beixamel, una "velouté", que es fa igualment amb un roux però enlloc de llet s'hi posa caldo fins a aconseguir que quedi una salsa vellutada, d'aquí el seu nom, "velouté" en francès.
Fa temps que volíem participar en les propostes que fa el "Círculo Whole Kitchen" i amb la recepta d'avui ens hi estrenem.
Whole Kitchen en la seva Proposta Salada per al mes de març ens convida a preparar un plat clàssic de la cuina italiana: Lassanya.
INGREDIENTS: (per a 4 persones)
- un paquet de lassanya o una caixa de canelons
Farcit:
- 8 escalunyes
- 600 g de ceps frescos o congelats
- sal, un raig d'oli, 20 g de mantega
Salsa velouté:
- 1 l de caldo de pollastre concentrat (podeu adaptar la recepta que trobareu aquí)
- 40 g de mantega
- 40 g de mantega
- 50 g de farina
- 150 g de foie mi-cuit
- 1 tòfona, sal
Farcit: es trinxen les escalunyes i s’ofeguen, sense que agafin color, amb mantega i oli, s’hi incorporen els ceps trinxats, es rectifica de sal, i s’acaba de sofregir tot junt. Es reserva.
Salsa: es fa un roux amb la mantega i la farina, és a dir, s’escalfa la mantega en un cassó, s’hi afegeix la farina fins que quedi ben integrada i es fregeix una mica, s’hi incorpora el caldo una mica calent i es va remenant fins que bull durant 10 minuts. Fora del foc s’hi afegeix la tòfona trinxadeta. Es reserva així. Abans de servir-la s’hi posa el foie esmicolat i s’escalfa al foc sense que arribi a bullir o bé al bany maria. Un cop hi hagi el foie, si l’hem de tornar a escalfar mai ho farem al microones, sempre al bany maria perquè es podria deslligar.
Muntatge: es pot fer col·lectiva o individual (amb pasta de caneló).
Salsa: es fa un roux amb la mantega i la farina, és a dir, s’escalfa la mantega en un cassó, s’hi afegeix la farina fins que quedi ben integrada i es fregeix una mica, s’hi incorpora el caldo una mica calent i es va remenant fins que bull durant 10 minuts. Fora del foc s’hi afegeix la tòfona trinxadeta. Es reserva així. Abans de servir-la s’hi posa el foie esmicolat i s’escalfa al foc sense que arribi a bullir o bé al bany maria. Un cop hi hagi el foie, si l’hem de tornar a escalfar mai ho farem al microones, sempre al bany maria perquè es podria deslligar.
Muntatge: es pot fer col·lectiva o individual (amb pasta de caneló).
Es posa una làmina de pasta, farcit, una altra làmina, més farcit i s’acaba amb una altra làmina, o es pot fer una altra capa. S’atempera al microones o al forn i al moment de servir-la s’hi aboca la velouté calenta pel damunt. Es pot decorar amb algun cep petitó.
Qué rica propuesta !
ResponEliminatiene una pinta buenísima.
un beso !
Delicisosa aquetsa lasanya.
ResponEliminaM 'agrada molt el teu blog.
Una abraçada
M'agrada molt aquesta proposta i la salsa em sembla exquisida. Segur que la provaré de fer.
ResponEliminaBon diumenge!
Aques si es un plat de diumenge, ceps i veloute de foie!!! aixo és una senyora lasanya!! petons
ResponEliminaOstreeees, amb el que m'agrada a mi el foie.... el que donaria jo per provar això!!! Ha d'estar boníssim :))
ResponEliminaPetonets!!
Una propuesta interesante, llena de sabor y contrastes deliciosos!
ResponElimina¡Que buena tiene que estar!!! y menuda salsa!! todo un lujo.
ResponEliminaUn saludo
Té una pinta exquisida i els ceps em tornen boja!
ResponEliminaOn deies que els havia trobat, l'Emili? Jeje!
Petonets!
Anna
No em podeu veure, pero us aseguro que tinc la boca feta aigua... Que bona !!! Petons
ResponEliminaPor las fotos parece deliciosa!
ResponEliminaSaludos, Cris
deliciosamente y unica esta lasaña,me ha encantado ,siempre lo bordais y que bunos que son los ceps,tremendo
ResponEliminapetons
No sabía que era el mes de las lasañas y yo que hice una y la publiqué y todoooo!
ResponEliminaFantástica la vuestra!
Ole tu!!! quina lassanya mes bona!!! amb el toc del foie impressionant, aquesta és la preferida del meu marit!!! petonets
ResponEliminaAunque he de admitir que eliminaría el foie, se ve absolutamente estupenda. Besos
ResponEliminaAixò és una lassanya com cal!
ResponEliminaNani