28 de març del 2012

Torradeta de Santa Teresa al vi ranci amb crema de cafè




Feia molts anys, però molts, que no fèiem torradetes de Santa Teresa, “torrijas” en castellà. En feien les nostres àvies acostumades, pels temps que els va tocar viure, a no llençar res i menys el pa, cada vegada que s’havia d’aprofitar el pa eixut. Moltes tardes de dissabte fèiem festa major quan omplíem una plàtera ben gran de torradetes de Santa Teresa, no calia que fos Quaresma per a fer-ne, perquè segons sembla és una preparació dolça que de tant que atipa et passen les ganes de menjar carn.

La nostra proposta varia una mica de com la feien les àvies, elles sucaven les llesques de pa amb llet, nosaltres ho fem amb vi ranci i les convertim en un postre entre tradicional i modern acompanyades d'una crema anglesa de cafè.

Whole Kitchen en la seva Proposta Dolça per al mes de març ens convida a preparar un clàssic de la gastronomia espanyola, Torradetes de Santa Teresa.

INGREDIENTS: (per a 4 persones)

Torradeta:
4 llesquetes de barra de ¼ (millor del dia abans)
150 cc de vi ranci
1 ou
sucre morè, oli

Crema:
250 cc de nata líquida
250 cc de cafè ben fort
125 g de sucre
5 rovells d’ou


Torradetes: se suquen les llesques en vi ranci i es passen per ou batut. Es fregeixen i s’arrebossen amb sucre negre.
Crema: es barregen els rovells amb el sucre, s’hi afegeix el cafè i la nata líquida. Es porta al foc i es remena com una crema anglesa fins que agafi cos, 65º, no ha d’arribar a bullir perquè se’ns tallaria. Es deixa refredar i es posa a la nevera fins l'hora de servir.

Muntatge: se serveix un fons de crema de cafè amb una torradeta.

Per acompanyar aquest postre res millor que un bon vi dolç o el mateix vi ranci que hem utilitzat, de la DO Montsant i que trobareu a la botiga de la Cooperativa Falset-Marçà.




Font de la recepta: Mariona Quadrada

8 comentaris:

  1. Ostres, aquestes "torrijas" crec que pujaran al cap una mica mes que les de les àvies,no...jeje
    Petonets.

    ResponElimina
  2. No dona, no, que l'alcohol suposo que es deu evaporar, jajaj!

    ResponElimina
  3. A la meva família el vi ranci vola més que l'aigua, a la cuina! Per tant, aquestes torradetes ens encantarien seguríssim. Visca el Priorat i les seves DO!

    ResponElimina
  4. Amb aquesta crema anglesa de cafè han de ser tot un vici! a casa les feia el meu pare les torrades de Sta Teresa, però crec que tan li feia si era setmana santa o no.
    Petonets

    ResponElimina
  5. Una molt bona versió, Cori i Mercè! Això és com allò del pa amb vi i sucre però amb recepta millorada! I acompanyades de la crema anglesa deuen ser boníssimes! Petons

    ResponElimina
  6. Una recepta tradicional que es converteix en innovadora pel canvi d'ingredients. Ens ha agradat molt la proposta, segur que estaven boníssimes!

    Nosaltres avui al bloc d’ESfruita.com, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem una crema de carbassa amb pipes de carbassa, t’animem a entrar-hi! http://www.esfruita.com/assessorem/crema-de-carbassa-i-gingebre-amb-pipes-de-carbassa

    ResponElimina
  7. Tot un clàssic de setmana santa! I saps que no les he fet mai? No té perdó, je je ej...
    Amb la salseta de cafè encara han de quedar més bones!

    ResponElimina
  8. Bon dia Mercé,
    En primer lloc felicitar-te per la teva Torradeta de Santa Teresa, m'encantarà provar-la. Tinc una amiga íntima que viu prop de Falset i el meu marit un company de professió i amic del mateix poble, així que segur que ells coneixen bé aquest vi.
    I en segon lloc dir-te que ja he publicat el Braç de Fabiola, sense tu no hagués estat possible, moltíssimes gràcies per la teva inestimable aportació.
    Un petó

    ResponElimina