6 de maig de 2012

Bacallà amb crosta suau


A casa som del bacallà, ens agrada de totes les maneres i la recepta d'avui és especialment una de les nostres preferides a l'hora de cuinar-lo. Fa festa, agrada a grans i petits, és fàcil i sovint fa de plat únic precidit d'una amanida lleugera.

Tot i que ja ha passat Sant Jordi, us volem recomanar el llibre d'on hem tret aquesta recepta, Peix, marisc i bacallà de la Mariona Quadrada, hi trobareu un receptari molt ampli que us ajudarà a cuinar qualsevol tipus de peix de la manera més reeixida.


INGREDIENTS: (per a 4 persones)

- 800 g de bacallà del llom
- 2 patates grosses
- 2 cebes
- oli, sal, julivert

ALLIOLI: 1 all, 1 ou, sal i 200 cc d'oli

Es posa l'ou, l'all, la sal i l'oli al pot de la batedora i es munta igual com si féssim una maionesa, ha de quedar ben consistent. Es reserva.


Es tallen les cebes a la juliana i les patates a làmines. Es posa oli en una paella i es fregeix tot junt com per a truita, és a dir, amb el foc lent, sal i tapat. Quan és ben tou i una mica ros, s'escorre de l'oli i es col·loca en una plàtera d'anar al forn. Al damunt s'hi posen els talls de bacallà ben escorreguts i eixuts de l'aigua del remull. Es cobreix cada tall amb una cullerada d'allioli i es posa la llauna al forn, ja calent, a 180º fins que la crosta d'allioli s'infla i comença a rossejar, uns 7 o 8 minuts. Es trinxa el julivert i es passa un minut per la paella on hem cuit la ceba i patata i es tira pel damunt del bacallà just abans de servir-lo.

Aquest allioli té la virtut que perd la fortor d'all, pròpia d'un allioli, després de fornejat, així és que no patiu per les conseqüències que acostuma a deixar l'allioli quan ens el mengem com a salsa.




11 comentaris:

  1. Que delicioso!!,como me guata el allioli fundido en un bue lomo de bacalao.Una receta 10!!

    Un saludo

    ResponElimina
  2. A casa, el bacallà tambe ens agrada de tota manera... fa una pinta fantastica !!!
    petonets.

    ResponElimina
  3. tambien soy de bacalao y esta es una de mas maneras que mas me gusta de comerlo,divina receta
    bona setmana
    petons

    ResponElimina
  4. Exquisit... tipus mousselina, fa una bona bufanda al bacallà, aquest peix tan i tan bo. I amb aquell llit de patates i ceba... fantàstic! Per a repetir! Petons

    ResponElimina
  5. Cori i Mercé; Trobo aquesta recepta molt interessant, a veure si m'animo a fer-ho i us explico que tal¡¡
    Salutacions "ganxetas"¡¡ :-D ;-D

    ResponElimina
  6. El bacallà m'agrada de totes les maneres, però amb el llit de patata i ceba i la mouselina d'allioli és per plorar!!!!!
    petonets

    ResponElimina
  7. hola!!!tens un premi al meu blog!!!
    te invito a visitarme!
    una abrazada!

    ResponElimina
  8. Uno de mis platos prefereidos de pescado y hace mucho que no lo cocino! Todo bien chicas? veo que sí!

    ResponElimina
  9. quina pintassa noiaa!!! m'encanta el bacallà pero presentat així em rexifla!! jeje petons

    ResponElimina
  10. Le he fet moltes vegades així i el disfrutem molt!!! que bo que està! Petons

    ResponElimina
  11. Extraordinari!!

    Mouselina, ceba, llitet... no tinc paraules...

    ResponElimina