28 de maig del 2012

Ous farcits de brownie



Aquesta vegada va d'ous farcits i nosaltres ens hem pres aquesta proposta del Memòries d'una cuinera fil per randa: una recepta en què es farceixen els ous en sentit literal. De primer, havíem pensat en els ous que ens feien les nostres àvies, de tonyina i maionesa per menjar freds o bé farcits de carn amb beixamel gratinats, boníssims de les dues maneres. Però una proposta que vam veure fa temps, altra vegada al blog de La Receta de la felicidad ens va cridar tant l'atenció que no ens hem pogut ressistir a fer-la.

Es tracta de buidar els ous, cosa que ens ha fet molta gràcia pels records que tenim quan a l'escola fèiem treballs manuals i els pintàvem, i fer-los servir com a motlle per a coure brownies. Una proposta espectacular per a sorprendre els convidats.


INGREDIENTS:

- 12-16 closques d'ou (millor XL o un motlle rectangular petit)
- 200 g de xocolata
- 125 g de mantega a temperatura ambient
- 3 ous grans
- 200 g de sucre
- 125 g de farina
- 3 cullerades de cacau en pols
- un pols de sal


PREPARACIÓ DE LES CLOSQUES D'OU:
Es fa un foradet a la part inferior de l'ou amb un punxó, amb els dits i amb cura es va trencant fins a fer un forat de la mida del dit petit. Es buida l'ou amb l'ajuda d'un pal de brotxeta i els guardem per alguna altra preparació (es poden separar els 3 que necessitem per al brownie).

Esbandim les closques sota el raig de l'aixeta i les submergim dins d'un recipient amb aigua salada (100 g per litre d'aigua aprox.) de manera que en quedin gairebé cobertes durant mitja hora. Les treiem i les deixem eixugar amb el forat cap per avall sobre un drap o un paper absorbent. Quan estan eixutes hi posem unes gotes d'oli o spray desmotllant i les sacsem perquè l'oli s'escampi bé per dins.

PREPARACIÓ DEL BROWNIE:
Es fon la mantega i s'hi desfà la xocolata, es reserva. Es baten els 3 ous amb el sucre fins que estigui ben dissolt però sense arribar a muntar-ho. S'hi incorpora la barreja de xocolata i mantega. S'hi afegeix la farina, el cacau i la sal i ho batem uns segons més a velocitat baixa fins que estigui tot ben integrat. Amb aquesta massa s'omple una màniga pastissera preparda amb un cornet de la mida adequada al forat que hem fet als ous.

Poseu les closques dins de motlles per a fer magdalenes (falque-les amb un gruix de paper d'alumini perquè es mantinguin dretes) i ompliu-les fins a 3/4 parts (si s'utilitza una recepta que porti impulsor millor fins la meitat). Quan ho coem sobresortirà una mica la massa però ens assegurem que el brownie quedi amb forma d'ou.


Ho coem al forn, ja calent, a 180º durant uns 15-20 minuts. Els treiem del forn, tallem la part que ha sobresortit i netegem les closques amb cura amb un drap humit (en fred és més difícil que quedin netes).

Serviu-los com us faci més gràcia, amb closca o sense. Una manera és amb el forat cap avall com si fos un ou passat per aigua i que cada convidat se'l trenqui.



16 comentaris:

  1. Fantàstics i sorprenents, noies! És ben bé que feu volar la imaginació, vosaltres. han de ser exquisits, a més a més... petons

    ResponElimina
  2. Aquesta idea que ja he vist en altres bolgs la trobo genial, la volia fer per pasqüa, però no vaig tenir temps. Que be que queden, son un puntas!:)

    ResponElimina
  3. fantasticos estos huevos brownie y asi quedan genial
    petons

    ResponElimina
  4. Genialss!! innovadors, originals , bonissimss!! m'encanten!! petonets

    ResponElimina
  5. Ja li havia vist a la SandeeA xo a vosaltres us han quedat brutals també!!! Quina passada!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  6. les havia vist a la sandeea també, però no m'atreveixo a fer-la....em sembla que porta molta feina¡¡¡ us han quedat de 10 ¡¡

    ResponElimina
  7. Quines fotos més maques. Crec que em quedo amb aquesta versió dolça!!! és una passada de bona. Moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  8. pelplaerdecuinar et felicita pel teu bloc i ha decidit atorgar-te el premi Liebster!
    Si vols veure els altres blocs premiats i el funcionament d'aquets premis, fes una ullada a
    http://pelplaerdecuinar.blogspot.com.es

    MOLTES FELICITATS!

    ResponElimina
  9. Me encantan estos huevos.
    Una vez intenté hacerlos y me salieron fatal, pero se me ha quedado la espinita.
    Tengo que volver a probar.
    Besos

    ResponElimina
  10. Déu meu senyor! Espectacular! Vinc de Pel Plaer de Cuinar (que per cert, felicitats pel premi!) i em trobo amb aquest post magnífic! De segur que us segueixo!

    ResponElimina
  11. Què bons!!!!i sense cap tipus de dubte són originalíssims!!!

    Petonets!

    ResponElimina
  12. Els tenim a pendents de fa temps. Són molt originals i si a sobre pintes la closca de l'ou, un regal molt únic. T'han quedat perfectes!!!
    Petonets

    ResponElimina
  13. Veig que porten molta feina però el resultat és espectacular.
    Molt maques les fotos.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  14. mmmmmm..... brownieee....

    Quina delícia!!!!

    Per cert... et deixo el link on et cito en una espècie de recopilatori de blogs!
    http://lescireresdelamery.blogspot.com.es/2012/06/fresas-con-yogur-y-mis-liebster-blog.html

    Una abraçada!

    ResponElimina
  15. Quina gran idea i que macos que queden!!!!
    Les fotos precioses!

    ResponElimina
  16. Quina passada, m'encanten!!! Escolteu on es poden trobar ous de color blanc a Barcelona?

    ResponElimina