Som a la tardor i,
teòricament, és temps d’anar al rovelló (així en diem nosaltres i no ens cal agafar l’escopeta per a caçar-los). Tot i que el nostre
boletaire de capçalera és l’Emili, el marit de la Cori, quan anem al mercat i passem per davant de la parada de bolets no ens en podem estar de
comprar quatre rovellonets per a fer-los a la brasa amb all i julivert.
Així és que, mentre esperem que es facin rovellons
pels boscos de les nostres comarques, n’hem comprat uns quants per a
fer la coca d’avui. No cal anar a Itàlia per a menjar la millor pizza del món, aquesta coca tan poc internacional és excel·lent.
INGREDIENTS:
- una planxa de pasta de pizza (comprada o feta a casa)
- 1 botifarra negra (si és de Cal Pàmies millor)
- 300 g de rovellons
- 6 tomaques
- all, julivert
- oli i sal
Es ratllen les tomaques i es fregeixen amb oli i sal. S’estira la pasta i es cobreix amb la tomaca fregida, s’hi posen els rovellons, sal i oli i es posa al forn a 180º, 15 minuts. Es treu, s’hi escampen l’all, el julivert i els talls de botifarra. Es torna a entrar al forn 5 minuts més. Si no us agrada la botifarra negra la podeu substituir per un tall de llonganissa, de Cal Pàmies, és clar.
Font de la recepta: Bolets. La saó de boscos i prats.
Mare meva, el que donaria per tenir aquesta coca per sopar... quina pinta!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Que buena tiene que estar esta coca!! Tiene una pinta estupenda!! Besos desde Cocina con Marta
ResponElimina
ResponEliminaCori i Mercé; Encara que es va sense escopeta, si que es van a caçar si...¡¡
Que vagi de gust Mercé i Cori¡¡ :o)
Mercè, se m'està fent la boca aigua...això deu ser pecat i tot! :0)
ResponEliminaAins... amb les ganes que tinc de menjar rovellons!!!! Quina pinta tan bona que te. Petons!!
ResponEliminaBufffs!!! Una combinació de deu!!! Mare meva pero que bona ha de ser aquesta coca!!!
ResponEliminaPetonets
Sí nosaltres també en diem "anar a buscar...rovellons, o caragols...Però amb tan poca pluja. Cal anar al mercat, avui també he anat aquí a Reus i demà un remenat. Bon profit.
ResponEliminaComenço a veure rovellons per tot arreu... els blocs ja esteu en marxa! Quina coca més bona, noies!!! Petons (per cert, com va el restaurant?)
ResponEliminaMolt bona pinta i adient pe l'època, "Impecable, com sempre"
ResponEliminaares
No sé si en trobarem gaires, però per si de cas, aviseu!! Petons!
ResponEliminaAquesta coca és de categoria. Petons!
ResponEliminaAna
Ostres! Quina coca! Jo en vull!
ResponEliminaFelicitats, és una maravella, un dia d'aquests la faig.
Bufff, riquisima.. Bss
ResponEliminaEns trobem davant d'una meravella!!!!!
ResponEliminaAquesta coca ha de ser deliciosa!!!
Salut i petons,
Olga
realment és una coca perfecta, em sembla una deliciosa combinació, no ho havia pensat però és una gran idea
ResponEliminaOhhh! això ha d´estar de mort!!!! Deliciosa de veritat!!! petonets
ResponEliminaUna deliciosa combinació! ja se'm fa la boca aigua!
ResponEliminaQuina senyora coca!!!
ResponEliminaEls diumenges per sopar sempre toca pizza, i ara que es temporada de bolets, crec que li ha caigut un substitut!