11 de maig del 2011

Verat amb escabetx suau. La Riera (capítol 7)


Aquesta sèrie de receptes televisives ja està encarant la seva recta final. La recepta d'avui és l'última pel que fa a segons plats de peix del menú gourmet de La Riera. Properament vindran les carns.

Francament, un escabetx és molt bo i molt agraït de fer i de tenir a la nevera, et soluciona el sopar acompanyat d'una amanida, per exemple. Ara bé, considerar-lo com a part d'un menú gourmet, doncs tot són gustos, i ja se sap que la tele és la tele, tot i que reiterem que és boníssim i molt saludable.

INGREDIENTS (per a 4-5 racions)

- 800 g de verat
- 3 cebes
- 2 alls
- 1 fulla de llorer
- 1 culleradeta rasa de pebre vermell dolç
- 1 branca de julivert
- 100 ml de vinagre tradicional
- 100 ml d'oli
- 200 ml d'aigua
- sal

Es treu l'espina del verat i se'n fan dos filets, si són grossos els tallem esbiaixats en dos trossos cadascun. Es van posant dins d'una cassola, a sobre es posa una capa de ceba tallada en juliana, all i julivert trinxats, sal i pebre vermell, un altra capa de filets de verat i una altra de ceba, all, julivert, pebre vermell i sal. Es cobreix amb l'oli, el vinagre i l'aigua i es fa bullir lentament uns 20 minuts. Es treu del foc i es deixa refredar. S'ha de menjar fred.

Aquest escabetx no porta gens de feina, no s'ha de fregir el peix abans ni res, tot en cru. Si a més, tenim en compte que el preu del verat no s'enfila gaire ens trobem davant d'un plat rodó en tots els sentits.


Si us heu perdut els anteriors capítols, els podeu veure prement primer, segon, tercer, quart, cinquè i sisè.




17 comentaris:

  1. Jo he fet escabex alguna vegada, pero de verat, mai.Fa molt bona pinta!
    Petonets.

    ResponElimina
  2. A mi els escabetxos m'encanten, i n'he menjat a restaurant bons, bons, eh? jejeje M'encanta aquesta sèrie que esteu fent, tots els plats tenen una pinta fantàstica i aquest no es queda enrere!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. noies¡ tot just la mare, ahir en va fer d'escabetx, però de tonyina...m'encanten tots, verat, sardines...i el vostre de la foto fa moolta patxoca¡ continueu amb la sèrie, perfecte¡¡

    ResponElimina
  4. Hola Gemma, queda molt bé amb verat, ja ho veuràs.

    Hola Sandra, és veritat, un escabetx és ben digne d'un restaurant de categoria!!!

    Hola Carmeta, l'escabetx amb qualsevol tipus de peix blau queda perfecte i ben saludable. Petonets!

    ResponElimina
  5. Filla encara que sigui la última és una recepta sensacional!!!! espero amb moltes ganes les de carn. Feu un treball que particularmennt valoro moltissim, de veritat. Petons

    ResponElimina
  6. Els escabetx de peix m'agraden molt i amb el verat ha de quedar molt bé. Poca feina, sa, gustós i gens car, què més podem demanar?

    ResponElimina
  7. M'encanta el verat en escabetx!! Em recorda molt a la meva àvia en en feia sovint i jo me'l menajva en un entrepà!!! Petons

    ResponElimina
  8. Oh! sempre he volgut fer un escabetx. aquest m´anirà perfecte! Espero les vostres receptes de carn
    Petons

    ResponElimina
  9. L'escabetx de bonitol o tonyina m'encanta, el de verat no l'he tastat mai... però si ho diuen a La Riera,jejej... millor dit si vosaltres hi heu donat el vist-i plau, segur que és bo!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. Sembla mentida el que pot donar de si un culebrot!! amb seguidors com vosaltres, gastronómicament, ten points!
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. me encantan los escabeches y este esta genial.Yo hace tiempo que no hago de verat a ver si me animo a volver a hacerlo.
    peto
    miquel

    ResponElimina
  12. Josep, això dels culebrots dóna molt, ja se sap. Això dels ten points m'ha fet tornar 30 anys enrera, quan encara em mirava l'eurofestival, jajaja!

    Hola Miquel, ja et pots animar que surt molt bo. Fins aviat!

    ResponElimina
  13. Renoi, veig que cada setmana fas una recepta de la sèrie!! :) Que bo! Vaig a veure la de les estrelletes! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  14. quina bona pinta! m'encanta venir i veure les receptes de la <riera!!! és una gran iniciativa!!!!! ;P

    ResponElimina
  15. Hola Mercè, fem les receptes del menú gourmet del llibre de la Riera. Només ens en queden dues per publicar i llestos. Ptons!

    Moltes gràcies, Judith!

    ResponElimina
  16. Quina recepta mes bona!!! No coneixia el vostre bloc pero em quedo sense pensar-m'ho!!!!
    Un petonet
    Sònia

    ResponElimina