15 d’octubre del 2012

Cupcakes de carabassa amb magrana


No tot són bolets a la tardor. El mercat és ple de carabasses, moniatos, magranes, codonys, castanyes... Tot i que voldríem que sempre fos estiu per allò que el dia és més llarg, la tardor ens agrada per l’arribada d’aquests productes gastronòmics propis d’aquesta època de l’any. De fet, des d’aquest punt de vista, cada estació té el seu encant .
Avui, per a la Recepta del 15, la gent de Els Fogons de la Bordeta i de Xocolata Desfeta ens proposen fer una recepta amb carabassa. Aquest ingredient va entrar tard a les nostres cuines, però des de què en va entrar ja no n’ha sortit i, sobretot, des de què vam descobrir la seva aplicació en pastisseria.
Com que actualment hi ha com una febre pel cupcake ens ham decidit a fer-ne uns amb carabassa seguint la recepta d'aquest llibre però afegint-hi un toc de magrana per a fer-lo encara més de tardor i més d'aquí. La veritat és que la combinació és espectacular.



INGREDIENTS: (per a 12 cupcakes)

- 120 g de farina
- 140 g de sucre
- 1 culleradeta de llevadurina (Royal)
- 1 1/2 culleradeta de canyela
- un pols de sal
- 40 g de mantega a temperatura ambient
- 120 ml de llet sencera
- 2 ous
- 200 g de puré de carabassa*
- 1 magrana

Crema de formatge:
- 300 sucre llustre
- 50 g mantega
- 125 g de formatge Philadelphia


Preparació dels CUPCAKES
S'escalfa el forn a 170º. Es barreja la farina, el sucre, la llevadurina, la canyella, la sal i la mantega amb la batedora de varetes i es bat a velocitat lenta fins que estigui tot ben barrejat i tingui una textura arenosa. S'hi incorpora a poc a poc la llet i es barreja bé. S'hi afegeixen els ous i es continua batent. Afegim el puré de carabassa barrejat a mà fins que estigui ben integrat.

S'aboca la preparació dins dels motllets de paper fins a dues terceres parts de la seva alçada i s'enforna uns 20 minuts o fins que estiguin lleugerament dauradets. Es deixen refredar. Quan estiguin completament freds s'hi posa la crema de formatge (amb màniga o espàtula) i s'hi posen granets de magrana pel damunt, també es poden espolsar amb una mica de canyella.

* Puré de carabassa: es talla i es pela la carabassa. Es cou al vapor fins que veiem que està cuita. Es posa al pot de la batedora i es tritura. Es pesa la part que necessitem i s'utilitza.

Preparació de la CREMA DE FORMATGE
Es bat el sucre i la mantega a velocitat mitja baixa fins que estiguin ben barrejats. S'afegeix el formatge a temperatura ambient fins que quedi ben integrat. Es puja la velocitat i es continua batent fins que estigui tot ben cremós uns dos o tres minuts.





13 comentaris:

  1. Aquests cupcakes t'han quedat moníssims, segur que són deliciosos!
    M'agrada molt com els has decorat amb magrana :) queda molt senzillet i cuqui alhora ^^ El degradat natural en rosa que té la magrana hi queda molt bé... M'encanta!

    Petons :D

    ResponElimina
  2. M'estic quedant sorpresa de la quantitat de cuiners i cuineres que utilitzeu la carabassa en los vostres dolços!!!!
    Uns cupcakes molts de tardor.....
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  3. Quina pinta més fantàstica! M'encanten les càpsules, la magrana, el contrast amb la crema de formatge... Les faré segur.

    ResponElimina
  4. ooooooo, noies us han quedat genial!!!! quina pintassa, a més hem coincidit amb l'essència de la decoració! ja ho veureu, jijjjiji. petonets

    ResponElimina
  5. no fa falta que ho digueu que el resultat és espectacular, amb la fotografia ja es veu perfectament!! quina pinta!

    ResponElimina
  6. Que bo!! Molt de temporada i presentat d'una manera exquisita. Segur que és ben bo!!

    ResponElimina
  7. Q ricosss,gracias por el traductor,así si que me quedo x aquí,gracias.
    Cuidate

    ResponElimina
  8. A mi m'encanta la tardor!! t'han quedat preciosos aquests cupcakes, i amb el frosting de formatge molt millor que d'altres més mantecosos.
    Petonets

    ResponElimina
  9. mmmm, mira que he provat cupcakes, però aquesta recepta és nova!! Felicitats pel blog! És increible!
    UNa abraçada!! )i em quedo jeje)

    http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  10. No poden ser més tardorencs, quina pinta noies! M'encanta el toc de magrana!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  11. quin bon aspecte! sempre utilitzo la carbassa per fer pures, però en reposteria no le feta servir mai, em sembla una molt bona proposta per probar-ho!

    ResponElimina
  12. Fan molt bona pinta, però jo els he intentat fer i han quedat molt liquids... i la massa de dins no s'ha cuit bé! :( els hauré de repetir...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic completament flassejada amb el vostre blog! m'encanta! sou unes cracks, i de la fotografia també.
      Aquesta recepta m'ha captivat totalement. Sols un cop he menjat cup-cake, i no hem van agradar massa i no tenia cap intenció de provar-los, però quan he vist aquets els he de menjar, jejeje...
      JO tinc un blog de cuina nohihaous, i m'agradaria fer-los i penjar la vostra recepta nombran-vos persupost a vosaltres, us demano el permís, ja tinc ganes de provar-les.
      Felicitats us posaré al meu blog com a blogs amics, ok?

      Elimina