El mes passat van contactar amb nosaltres des del Restaurant7 Portes. Ens va sorprendre gratament que el post dels Corassons d'ametlla els fes
arribar fins a nosaltres, volien un detall dolç i de tradició popular per
obsequiar els seus clients durant el sopar del dia de Sant Valentí i els
nostres "corassons" reunien aquestes característiques.
Tot plegat, ens va fer tantíssima il·lusió que gairebé no
ens ho crèiem. Vam xalar molt fent aquesta comanda que ens va permetre conèixer
el Sr. Daniel Quer, gerent del restaurant, una persona encantadora a qui agraïm
que, a més, ens hi convidés a sopar i que ens regalés El Llibre dels Arrossos del 7 Portes i altres arrossos.
Com que la proposta del Memòries d’una cuinera del mes de
març va d’arrossos, aquest llibre ens ha anat força bé per a fer la recepta d’avui.
INGREDIENTS (per a 4 persones)
- 6 sèpies d'uns 100 g
- 400 g d'arròs
- 8 carxofes
- 1 pebrot vermell
- 8 tomaques madures
- 4 alls
- oli, sal, julivert
- 1 1/2 l (aprox.) de caldo de peix
- 6 sèpies d'uns 100 g
- 400 g d'arròs
- 8 carxofes
- 1 pebrot vermell
- 8 tomaques madures
- 4 alls
- oli, sal, julivert
- 1 1/2 l (aprox.) de caldo de peix
Es netegen les sèpies i es tallen a trossets, es reserven. S'arreglen les carxofes i se'n fan 4 o 6 parts de cadascuna, es reserven cobertes d'aigua i llimona per tal que no s'ennegreixin. Es posa oli a la paella o a la cassola i s'hi salta la sèpia fins que estigui una mica daurada. S'hi afegeix el pebrot tallat a trossets i els alls picadets, de seguida que siguin rossos hi afegim el julivert i abans que se'ns cremi les tomaques ratllades. Es remena bé per tal que no se'ns recremi res. Se sala i es cou fins que el sofregit es concentri i quedi ben cuit i reduït. Hi incorporem les carxofes i les ofeguem lentament durant uns 5 minuts. Tot seguit hi afegim l'arròs, el remenem amb el sofregit. Hi aboquem el caldo calent i el repartim be. Ho posem al punt de sal i ho deixem coure fins que l'arròs és cuit (aproximadament uns 20 minuts). El retirem del foc, es deixa reposar un minut i el servim.
A nosaltres ens va quedar un punt caldós que ja ens va agradar molt.
Un arròs molt saludable, aquest pel memòries!
ResponEliminaGenia, aquest diumenge tenia ganes de fer arròs i aquest em va genial!!
ResponEliminaMMmm, que bo!! carxofes, que bones, sípies, que bones... un arròs fantàstic!!!
ResponElimina
ResponEliminaCori i Mercé; Un arrós de mar i muntanya aquest amb carxofes i sepia. Un arrós per deixar bocabadats al comensals i si més no, tenir la boca oberta per poder-l'ho assaborir.
Salutacions Mercé i Cori¡¡ :O)
Quin arròs més bo!!!! El toc de la carxofa......és molt bo!!! A mi m'agrada molt!
ResponEliminaPetons,
Olga
A casa amb carxofes en fem, haurem de possar sípia la propera vegada.;)
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar.
quina pintassa noies! amb un plat així al davant segur que el deixem ben net! moltíssimes gràcies per tot. petonets
ResponEliminaDIOS!!! nada más ver esta receta me ha entrado por los ojos, ya lo creo que estarían Buenas, es que se ven espectaculares, en mi casa no podrías hacer fotos jaja...Besss
ResponEliminaI really enjoyed reading your articles. It looks like you’ve spent a lot of time and effort on your blog. Fury Jacket
ResponEliminaGreat information about wilderness for beginners giving the opportunity for new people. Indiana Jones Leather Jacket
ResponEliminaI am glad to be here and read your very interesting article, it was very informative and helpful information for me. keep it up. Los Angeles Lakers Denim Jacket
ResponEliminaI was very impressed by this post, this site has always been pleasant news Thank you very much for such an interesting post, and I meet them more often then I visited this site. Los Angeles Lakers Denim Jacket
ResponEliminaIt's a particularly rich and essential site. You are genuinely endeavoring to make this site a value concerning one. Halloween Costume
ResponElimina