Les noies del Memòries d’una cuinera enceten l’any amb tranquil·litat, ens demanen de fer truites. D’entrada sembla ben senzill, qui no fa més d’una truita del que sigui a la setmana per a sopar, per exemple? Tot i així, a l’hora de pensar en quina truita publicar ja és més difícil perquè costa pensar en alguna un xic diferent de l’habitual.
INGREDIENTS:
- 3 o 4 patates mitjanes
- 4 o 5 ous
- sal i oli
- 4 talls de formatge danés tipus Havarti
- 4 talls grans de pernil dolç
- paella grossa, de 28 cm de diàmetre
- paper d’alumini
Es fa una truita de patates, com més gran sigui la paella millor, procurant que no quedi ni gruixuda, ni massa prima. La proporció de patates i ou que posem és aproximada, heu de trobar la proporció adequada per a què us quedi una truita ben ampla i com d'un dit de gruix.
De seguida que està feta es posa al damunt d’un tros de paper d’alumini i es cobreix amb els talls de formatge i després amb els de pernil dolç. Amb l’ajuda del paper d’alumini es caragola la truita procurant que el paper no quedi a dins. Quan està caragolada i amb el mateix paper s’embolica la truita com un caramel, es torna a embolicar amb un altre paper i es deixa refredar unes hores a temperatura d’ambient o a la nevera, depèn dels gustos. A l’hora de servir-la es desembolica i es talla. Es pot servir acompanyada d’una bona amanida o del que vulgueu.
Cert, els dinars de carmanyola donen per compartir moltes receptes!. La vostra truita, molt bona. La faré algún dia que segur que els petits de casa es llepen els dits!! Petons
ResponEliminaNosaltres també hem obtat per enrotllar la truita! Queda ben vistosa i original, eh? boníssima la vostra proposta!
ResponEliminaPetons
Sandra
Doncs amb el que m'agrada la truita de patates i les coses farcides de pernil dolç i formatge, això te ha d'estar boníssim!!
ResponEliminaPetonets
Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Un oh! ben gros. M'encanta
ResponEliminaja tenia ganes de veure la vostre aportació, i no se per què! jijijijiji. m'agrada moltíssim noies. Moltes gràcies per participar. Petonets
ResponEliminaJa sabia que no farieu una proposta molt tradicional. Quina bona idea fer el rotllet, ara falta trobar les proporcions justes!;)
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar.
Quins rotllets de truita més apetitosos!!! M'ha encantat!
ResponEliminaPetons
Molt bona aportació aquest braç salat. Una idea genial per un sopar informal. Petons!
ResponEliminaAna de. 5 sentidos en la cocina
Ostres m'encanta la idea del braç de truita, i a sobre amb pernil i formatge. també pot ser de sobrassada i formatge, espinacas.... que be!! apuntat! petons
ResponEliminaQuina presentació més original! Amb formatge i pernil sempre és un èxit la truita, però amb braç i amb aquesta amanideta tan original que incorpora el tomàquet sec i les tàperes... mare meva, me l'emporto! Petons
ResponEliminaJo aquest rotllo de truita el faig sense les patates, en plan crep.
ResponEliminaM'agrdaºaquesta idea de fer-la amb patates, amb un per cap acabaré, que ara n'he de fer un parell!
Ptnts
Dolça
fantastica aportacio,molt original
ResponEliminapetons
Que fort!!! i no és trenca? m´encanta la idea per portar a casa de gent quan m´encarreguen coses per a sopar!!! es genial!!!Petons
ResponEliminaLo veo muy complicado no sé.. eso de enrollar la tortilla me da a mí que se me rompería!
ResponElimina