28 de gener de 2012

Braç de truita de patates amb formatge i pernil dolç


Les noies del Memòries d’una cuinera enceten l’any amb tranquil·litat, ens demanen de fer truites. D’entrada sembla ben senzill, qui no fa més d’una truita del que sigui a la setmana per a sopar, per exemple? Tot i així, a l’hora de pensar en quina truita publicar ja és més difícil perquè costa pensar en alguna un xic diferent de l’habitual.


La recepta d’avui fa algun anyet que la Pilar, una companya de feina de la Mercè li va explicar en un dinar de carmanyola a la feina... -No trobeu que se n’expliquen moltes de receptes en aquests dinars?- Des d’aleshores que l’hem fet moltíssimes vegades, és un recurs senzill i que dóna un bon resultat.

 
INGREDIENTS:

- 3 o 4 patates mitjanes
- 4 o 5 ous
- sal i oli
- 4 talls de formatge danés tipus Havarti
- 4 talls grans de pernil dolç
- paella grossa, de 28 cm de diàmetre
- paper d’alumini



Es fa una truita de patates, com més gran sigui la paella millor, procurant que no quedi ni gruixuda, ni massa prima. La proporció de patates i ou que posem és aproximada, heu de trobar la proporció adequada per a què us quedi una truita ben ampla i com d'un dit de gruix.



De seguida que està feta es posa al damunt d’un tros de paper d’alumini i es cobreix amb els talls de formatge i després amb els de pernil dolç. Amb l’ajuda del paper d’alumini es caragola la truita procurant que el paper no quedi a dins. Quan està caragolada i amb el mateix paper s’embolica la truita com un caramel, es torna a embolicar amb un altre paper i es deixa refredar unes hores a temperatura d’ambient o a la nevera, depèn dels gustos. A l’hora de servir-la es desembolica i es talla. Es pot servir acompanyada d’una bona amanida o del que vulgueu.







14 comentaris:

  1. Cert, els dinars de carmanyola donen per compartir moltes receptes!. La vostra truita, molt bona. La faré algún dia que segur que els petits de casa es llepen els dits!! Petons

    ResponElimina
  2. Nosaltres també hem obtat per enrotllar la truita! Queda ben vistosa i original, eh? boníssima la vostra proposta!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. Doncs amb el que m'agrada la truita de patates i les coses farcides de pernil dolç i formatge, això te ha d'estar boníssim!!

    Petonets

    ResponElimina
  4. Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Un oh! ben gros. M'encanta

    ResponElimina
  5. ja tenia ganes de veure la vostre aportació, i no se per què! jijijijiji. m'agrada moltíssim noies. Moltes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina
  6. Ja sabia que no farieu una proposta molt tradicional. Quina bona idea fer el rotllet, ara falta trobar les proporcions justes!;)
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  7. Quins rotllets de truita més apetitosos!!! M'ha encantat!
    Petons

    ResponElimina
  8. Molt bona aportació aquest braç salat. Una idea genial per un sopar informal. Petons!

    Ana de. 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  9. Ostres m'encanta la idea del braç de truita, i a sobre amb pernil i formatge. també pot ser de sobrassada i formatge, espinacas.... que be!! apuntat! petons

    ResponElimina
  10. Quina presentació més original! Amb formatge i pernil sempre és un èxit la truita, però amb braç i amb aquesta amanideta tan original que incorpora el tomàquet sec i les tàperes... mare meva, me l'emporto! Petons

    ResponElimina
  11. Jo aquest rotllo de truita el faig sense les patates, en plan crep.
    M'agrdaºaquesta idea de fer-la amb patates, amb un per cap acabaré, que ara n'he de fer un parell!

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  12. fantastica aportacio,molt original
    petons

    ResponElimina
  13. Que fort!!! i no és trenca? m´encanta la idea per portar a casa de gent quan m´encarreguen coses per a sopar!!! es genial!!!Petons

    ResponElimina
  14. Lo veo muy complicado no sé.. eso de enrollar la tortilla me da a mí que se me rompería!

    ResponElimina