15 de novembre del 2013

Bundt de xocolata blanca i llimona amb limoncello


Tinc una debilitat, o moltes, una d'elles és comprar motlles per a fer pastissos, i aquesta addicció no em ve d'ara que sembla que s'ha posat més de moda aquest món de la pastissseria, fa anys que les meves prestatgeries de la cuina i del traster estan plenes de motlles i motllets de mil-i-una formes. Evidentment, quan vaig descobrir els motlles de la marca NordicWare per a fer bundts cakes els meus armaris de la cuina se'n van ressentir i vaig haver de fer una bona ampliació, són tan bonics que no me'n puc estar :)

El 15 de novembre els americans celebren el National Bundt Day, i com que aquí, de moment, no ha triomfat la idea de fer el Dia Nacional del Cóc tal com proposàvem quan vam publicar aquest altre bundt, ens afegim a la celebració amb la recepta d'avui que hem trobat al blog Tu eres el chef



INGREDIENTS: (per a un motlle de 12 tasses)

- 3 tasses* de farina amb llevadura ("Bizcochona")
- 1/2 culleradeta de sal
- 225 g de mantega
- 2 1/4 tasses de sucre
- 1 culleradeta de pasta de vainilla
- 1 culleradeta de pasta de llimona (2 si no posem ratlladura)
- 4 ous
- 2 rovells d'ou
- ratlladura de llimona
- 100 g de xocolata blanca
- 3/4 de tassa de llet
- 1/4 de tassa de limoncello

*Els ingredients d'aquesta recepta es mesuren amb el joc de tasses mesuradores.

S'escalfa el forn a 180º. Es tamissa la farina i la sal i es reserva.
Es desfà la xocolata blanca al bany maria, o al microones procurant que no es cremi (amb tandes de 10 segons i remenar). Es reserva.
Es bat la mantega, que ha d'estar a temperatura ambient, amb el sucre fins que blanquegi o fins que obtinguem una barreja homogènia i cremosa. Hi afegim els ous i els rovells d'un en un, després les pastes de vainilla i llimona i la ratlladura. Quan tot estigui ben integrat, hi afegim la xocolata blanca, i es continua batent fins que sigui tot homogeni.
A banda, es barreja la llet i el limoncello. Reservem.
Incorporem la farina alternant-la amb la barreja de llet i limoncello i acabem amb la farina.
S'aboca al motlle*, que ha d'estar untat amb mantega i espolsat amb farina o bé ruixat amb esprai desenmotllant, i s'enforna damunt de la reixa del forn durant 1 hora. Es comprova si està cuit, es treu del forn i es deixa refredar damunt d'una reixeta. Quan es desenmotlla es pot espolsar amb sucre de llustre.

*Sobra una mica de massa que podem aprofitar per a fer un parell o tres de cupcakes.

Altres receptes de bundt cake aquí.


4 comentaris:

  1. Hola Cori i Mercè!! Acabo de descobrir el vostre blog i m'he quedat meravellada!! Aquest Bundt Cake...mmm, em menjaria un bon tros ara per esmorzar! Em quedo com a seguidora vostra i us enllaço al meu blog!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Això dels mtlles no ho domino gaire, però en feu agafar ganes.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Quina forma tan bonica!!! Un motlle meravellós. I el bundt, espectacular. Curiosa combinació xocolata blanca i llimona.
    Ptns

    ResponElimina