Ens agrada molt fer pasta brioix a casa, el fem servir per fer coques de cireres, de Sant Joan, brioixets per a berenar, tortell de Reis. Quan el vam aprendre a fer no en fèiem gaire perquè era molt laboriós i requeria tenir moltes hores lliures pel davant per tal de poder complir amb els temps de les fermentacions. Des de que vam descobrir la pasta de brioix d'una sola fermentació ja no n'hem fet cap altre, ens resulta molt còmode i més engrescador de fer aquest que veieu avui.
Aquesta vegada hem fet rotllets, espirals o dieu-ne com vulgueu. Els hem farcit de pernil dolç i formatge, però podeu fer la combinació que us agradi més, sigui dolça o salada.
Pasta de brioix
- 150 cc de llet
- 80 g de sucre
- 50 g de mantega
- 3 ous
- 25 g de llevat de pa
- un pols de sal, 500 g de farina
- ratlladura de llimona si és per coques dolces.
- 80 g de sucre
- 50 g de mantega
- 3 ous
- 25 g de llevat de pa
- un pols de sal, 500 g de farina
- ratlladura de llimona si és per coques dolces.
Es desfà el llevat amb la llet tèbia. S’hi afegeix la farina, el sucre, la mantega a pomada, la sal i els ous. Es treballa amb les varetes arrissades del batedor elèctric uns 10 minuts fins que la pasta es fa com una bola fina i llisa (també es pot barrejar tot a la TMX o bé en algun altre robot).
ROTLLETS DE BRIOIX FARCITS
Pasta de brioix, pernil dolç i formatge danès o alguna latre que fongui bé. Altres farcits: sobrassada i formatge; fruita seca i panses.
S’estira la pasta en forma de rectangle damunt d’un paper parafinat i es cobreix de pernil dolç i formatge. S’enrotlla com un braç, se’n tallen rodanxes d’un dit. Es posen planes damunt del paper i es deixen fermentar 1 hora en un lloc calent i tapats amb un drap fins que augmenten de volum, es pinten amb rovell. S’enfornen a 180º uns 15-20 minuts.
S'ha de dir que són més bons acabats de fer, és una pasta de brioix ràpida i casolana i per tant l'endemà ja no és tan tendra, tot i així si els posem uns segons al microones es tornen més tovets.
Em qued amb els de sobrassada i formatge!! Que booons! Semblen de pastisseria... M'encanten!
ResponEliminaPetonets!
buff, us agafo la recepta, els faré dolços¡¡ una abraçada¡
ResponEliminaMarina, amb sobrassada i formatge són boníssims. Una abraçada!
ResponEliminaHola Carmeta, amb dolç pots fer-los de moltes maneres, prova-ho amb cabell d'àngel. Petons!
El pa tipus brioix m'encanta, és el meu preferit per esmorzar. I farcits encara han de ser més bons. M'encanta la forma d'espiral, t'han quedat preciosos!
ResponEliminaTrobo que és molt difícil encertar amb la pasta de brioix, per tant, provaré de fer aquesta vostra, ho expliqueu taaaaant fàcil....!. Les espirals salades bonìssimes per esmorzar, i farcides de xocolata, per berenar!
ResponEliminaGemma, un brioixet acabat de fer per esmorzar és fantàstic, i l'olor que deixa per tota la casa encara és millor!
ResponEliminaGlòria, prova de fer-ho, no és difícil, què t'haig de dir a tu! Potser trobaràs que la pasta et queda una mica enganxosa, només cal que l'espolsis amb més farina tan convingui. Salutacions!
Guauauuuuu se me hace la boca agua sólo de pensar en estos dulcecitos rellenos! No me suelen gustar los ducles pero si van rellenos de algo saldo, sí! ;-)
ResponEliminaVeient les fotografies ja ens podem fer la idea de com és el gust.
ResponEliminaT'han quedat magnífics
Hola,
ResponEliminaM'encanta el brioix, tant les versions dolces com salades. Prenc nota d'aquesta recepta, veien les fotos, tan maques, ja puc imaginar com de bons han quedat!!!
Arantxi: ho pots farcir del que vulguis en salat, queda tot molt bé.
ResponEliminaA peu coix: gràcies, són molt bons.
Eri: aquesta recepta és fàcil i ràpida.
Tant que m'agrada el brioix i no me n'acabo de sortir, continuaré probant! A veure si amb aquesta me'n surto...
ResponEliminaUs n´han quedat preciosos. Què bo que deuen estar els farcits.
ResponEliminaPer cert, he entès que amb aquesta pasta feu la coca de St. Joan, no? perquè si és així em traieu un pes de sobre, ja que és molt laboriós fer una massa mare i després l´altra massa...
Hola Coses de Llàbiro: prova-ho de fer amb aquesta recepta, segur que et sortirà bé.
ResponEliminaCristina: si, amb la mateixa pasta fem les coques, l'estirem, la guarnim i la deixem reposar fins que augmenta de volum i a coure-la. Surt molt bé, tot i que l'endemà, ja saps, ja no és tan toveta.
Cori i Mercé; Amb aquets dolços i postres tant i tant enganxadors, qui no es fa seguidors vostres? i a més a més "ganxetes" com; La Mai -Maiblog- Dolça -No tot són postres... a la cuina-Marta; -Pa de nous- m'ho apuntaria tot...¡¡
ResponEliminaQue vagi de gust Mercé i Cori¡¡ :-D :-D :-D
Jo també sóc de les que m'encanta el brioix!! I aquests rotllets m'han fet venir una salivera...
ResponEliminaT'han quedat sensacionals!
Hola!! Us acabo de descobrir i amb aquests rotllets m'heu enganxat...a veure si aquest cap de setmana m'animo i els faig!
ResponEliminaPer cert, ja teniu una seguidora més!!
Un petó, Paula
Hola Josepb: gràcies per fer-te seguidor nostre, nosaltres també ens n'hem fet de teu. A Reus ja fem una bona colleta de blocaires. Fins aviat!
ResponEliminaMercè: a nosaltres també ens agrada molt el brioix.
Hola Paula: nosaltres també ens hem fet seguidora teva. Ja tens feina pel cap de setmana, jaja!
Ostres, quina bona pinta!!! Jo me'n menjaria un de cada, que a aquesta hora ja començo a tenir una gana! Així que amb aquesta pasta feu la coca de cireres? El Xavi va boig per fer-ne i no sabíem amb quina massa... no sabeu lo feliç que el fareu! jejeje
ResponEliminaPetonets
Sandra
Aiiiiii! Coca de cireres, com un bon ganxet! Aquesta massa a nosaltres ens va bé per la coca.
ResponEliminaFins aviat!
Mmmm calentets amb pernil i formatge, pecat segur!
ResponEliminaSembla fàcil la pasta, me l´emporto per fer!
Petons
Anan
Calentets és quan són més bons. Fian aviat!
ResponEliminaHola, moltes gràcies pel vostre comentari al blog! No us coneixia i m'ha agradat moltíssim...quines artistes esteu fetes...i quines galetes!!! :)
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Me llevo una para el desayuno. Un saludo
ResponEliminaGràcies Eva. Fins aviat!
ResponEliminaHola Trini, un saludo a ti también!
ResponEliminaDeliciosos a més de preciosos, ténen un coloret que fa venir ganes de menjar-sel´s tots.
ResponEliminauna abraçada.
Gràcies Mai, petonets!
ResponEliminaM'agrada aquesta recepta ja que dieu que és rapideta. L'únic inconvenient deu ser que l'endemà ja no es tan tendra, però a casa meva això no és cap problema, tot s'acaba aviat!!!!
ResponEliminaEns hauríem de coneixer, no us sembla? La Marta, padenous; la Mai i jo ja ens coneixem!
PTNTS
Dolça
I tant que ens podríem conèixer! Dolça t'he enviat una petició d'amistat pel facebook. Des d'allí podrem concretar millor. A reveure!
ResponEliminaHola Merçe. Fas servir farina de força o normal?
ResponElimina