21 de gener de 2011

Castell medieval de xocolata



Ja hem acabat les obres!

COTÓ DE SUCRE, tot i ser un blog de cuina, s'ha dedicat a construir un castell medieval, ... però de xocolata!!! Els constructors de l'Edat Mitjana tardaven anys en fer-un de pedra, nosaltres hem tardat un dia.

Com ja us vam dir, la mare de l'Eduard sempre havia volgut fer-li un pastís en forma de castell al seu fill perquè l'Eduard és des de petit un enamorat dels Playmobil, encara els conserva tots, els de la foto són d'ell. Li va encantar el pastís i li va fer moltíssima pena tallar-lo.

Us expliquem com l'hem fet.

CASTELL DE XOCOLATA

Es necessiten 5 bescuits de xocolata tipus sacher de 15 ous cadascun, cuits en un motlle rectangular de 30x40 cm, trufa cuita (textura punt núm. 2) feta amb 1,5 kg de xocolata i 1,5 litres de nata líquida i fideus de xocolata.

Fonaments: posem dos bescuits, un al damunt de l'altre, enganxats amb trufa cuita. Aquesta base ja s'ha de col·locar al damunt del lloc on haguem de presentar el pastís (vam fer servir una planxa de cartró-ploma de 90x50 cm).

Merlets: fets amb el tercer bescuit. Es fan quatre tires allargades d'uns 5 o 6 cm i es tallen com unes dents totes de la mateixa alçada i amb la mateixa separació entre elles, procurant que quedin compensades al llarg de tota la tira. Un cop tallades les enganxem amb trufa cuita als quatre laterals dels fonaments del castell.

Torres: per fer-los utilitzarem el quart i cinquè bescuit. Amb un tallador rodó d'uns 9 o 10 cm de diàmetre en tallarem rodones, unes 5 per torre (depèn de l'alçada que la vulguem). Les rodones de les torres també les enganxarem amb trufa cuita, una al damunt de l'altra. A la rodona de la part de dalt també hi farem quatre merlets petits.

Muntatge: per unir les torres al cos del castell, amb el mateix tallador rodó escapçarem les dues cantonades frontals del castell, de manera que hi puguem ajustar i enganxar la torre amb trufa cuita.

Acabat i decoració: una vegada tenim l'estructura i les torres enganxades hem de pintar amb una espàtula tot el castell amb trufa cuita, procurant que quedi tot el bescuit-castell ben cobert. Pels merlets i els racons ens anirà millor utilitzar espàtules petites. A la part del terrat del castell hi espolsarem fideus de xocolata.

A partir d'aquí la decoració cadascú pot fer-la com més li agradi. Nosaltres vam fer les portes i finestres amb la pasta de les galetes de mantega i les vam enganxar amb trufa cuita. El riu el vam fer com el del pessebre de galetes i l'arena del voltant són galetes maria triturades.


En total vam fer servir 75 ous i 1875 grams de sucre, de mantega, de xocolata i de farina. I per la trufa cuita, encara que en va sobrar, 1,5 kg de xocolata i 1,5 litres de nata líquida.

La sacher ja sabeu que va farcida de melmelada, però vam trobar més convenient fer servir trufa cuita per unir totes les parts del castell perquè enganxa millor i així va quedar més compacte. En aquest cas, la melmelada es pot servir a banda.

5 comentaris:

  1. Noies us heu superat. Fantàstic

    ResponElimina
  2. noies si aquest es el primer pastisset....com serà el següents...un 10.

    ResponElimina
  3. Gràcies Carmeta. Un 10 no, serà un 18, je, je perquè n'hem de fer un per un aniversari de 18 anyets!

    ResponElimina
  4. Nenes, d'aquí a la glòria!

    ResponElimina