28 de gener de 2011

Cake de formatge blau amb nous i poma


Avui us presentem un cake que no és dolç, és una recepta apresa durant el Curs especial de l'any 2006 al Taller de cuina Mariona Quadrada. El podem fer servir com un entrant, un primer plat, un plat únic per sopar amb una amanida, en un buffet d'estiu i en tot el que se us acudi.

Ingredients:
-         3 ous
-         200 cc de llet
-         200 cc d'oli
-         50 gr de nous pelades
-         1 cullerada (de sopa) de pinyons torrats
-         200 gr de formatge blau o roquefort
-         1 poma
-         100 gr de formatge emmental o gruyère ratllat
-         un pols de sal
-         1 culleradeta (de postre) de llevat químic (Royal)
-         180 gr de farina

Es baten els ous sencers amb la llet i l'oli, s'hi barregen les nous, els pinyons torrats, el formatge blau i la poma a trossets. S'hi afegeix el pols de sal, el formatge emmetal, la llevadura i la farina. S'aboca en un motlle  allargat de cake d'un litre, prèviament untat de mantega i espolsat amb farina, i s'entra al forn, ja calent a 160º uns 30-35 minuts.



3 comentaris:

  1. Nenes, que no dormiu? No feu patir la senyo!
    Que xulo o genial com diria la nostrra Ann

    ResponElimina
  2. La nostra Ann diria "això és mel" o bé "això és top level", je, je!

    ResponElimina
  3. vaig a fer-lo immediatament

    ResponElimina