19 de gener del 2011

Sacher. El bescuit de xocolata


Tenim el primer encàrrec!!!

La mare de l'Eduard ens ha demanat que fem un pastís d'aniversari pel seu fill, en fa 25! Vol que li fem un pastís especial i diferent, vint-i-cinc anys no es fan cada dia. COTÓ DE SUCRE ha fet realitat aquesta il·lusió, li hem un pastís de xocolata únic.

Avui us expliquem com fer el bescuit de xocolata tipus sacher, que és el que hem utilitzat per fer el pastís especial d'aniversari. Molt aviat veureu el pastís acabat, ara estem d'obres.
 
Recepta del bescuit de xocolata SACHER (per un motlle de 25 cm de diàmetre)

- 6 ous
- 150 g de sucre
- 150 g de xocolata negra
- 150 g de mantega
- 150 g de farina
- 1 sobre de llevadurina (Royal)
- farcit: melmelada d'albercoc, maduixa, gerds...
- trufa cuita per la cobertura (200 cc de nata líquida i 200 g de xocolata negra)


Engeguem el forn a 160º. Se separen els rovells de les clares. Es baten els rovells amb el sucre fins que es torna tot una mica blanquinós, es desfà la mantega amb la xocolata en un cassó al foc al bany maria i s'aboca dins la barreja dels rovells amb el sucre. S'hi afegeix la farina i la llevadurina. Es munten les clares a punt de neu i s'hi barregen amb suavitat. S'aboca en un motlle, untat de mantega i espolsat amb farina per poder desmotllar el pastís, i s'enforna uns 25 minuts. Quan el treiem del forn el desmotllarem una mica tebi, el deixem refredar. i li abocarem pel damunt la trufa cuita.


Trufa cuita per la cobertura: es posa la nata líquida al foc fins que bulli, es treu del foc i s'hi barreja la xocolata, es remena amb un batedor manual de varetes fins que quedi una crema llisa i uniforme de color.
La podem deixar neutra de gust o li podem barrejar cafè, o el licor que ens agradi.

La trufa cuita té moltes aplicacions:

1.- Per cobrir un pastís: quan és una mica tèbia.
Posem una reixeta al damunt d'una safata o llauna gran. El bescuit el col·loquem damunt de la reixeta i hi tirem a raig la trufa cuita tèbia. Movem la reixeta amb compte per escampar la trufa per tot el bescuit. Ens quedarà una sacher perfectament coberta, sense cap marca, i lluenta. Ho deixem prendre una mica i traspassem la sacher a la safata de presentació. A la safata de sota la reixeta hi quedarà la trufa sobrera, la recollim i es pot  tornar a utilitzar (va bé tornar-la a escalfar una mica). Es guarda a la nevera uns dies o es pot congelar.

2.- Per farcir un pastís: quan és freda i a temperatura ambient.
Deixem refredar la trufa cuita fora de la nevera fins que tingui la consistència d'una crema que podem escampar amb una espàtula. També servirà per cobrir pastissos però no ens quedarà lluenta com en el cas núm. 1.

3.- Per fer-ne boles i rebossar-les amb fideus de xocolata: quan és freda i compacta de la nevera. N'agafem porcions amb una cullera i en fem boles, o sigui trufes, les arrebossem amb fideuets de xocolata i les congelem.

Aquest bescuit de xocolata és molt pràctic a l'hora de fer pastissos d'aniversari. Si el servim de postre va bé servir-ne una porció no gaire gran acompanyada d'un raget de crema de llet.

4 comentaris:

  1. M'agraden molt les fotos!
    Us està quedant molt maco, ànims. ♥
    Mar

    ResponElimina
  2. Avui he fer la tarta sacher i m'ha quedat esplendida.
    Gracies.

    ResponElimina
  3. Molt bé!, ens n'alegrem molt que t'hagi quedat tan bé, continua així. Ptons!

    ResponElimina