13 de gener de 2011

Galetes de parmesà


El nom d'aquest blog potser fa pensar que només publicarem receptes dolces. Fins ara ha estat així, però heu de saber que davant dels fogons no ens atura ningú, ens agrada cuinar tant dolç com salat. Així és que per començar a introduir-nos amb el tema saladet aquí teniu unes galetetes de parmesà boníssimes.

Ingredients:

- 180 g de farina
- 100 g de mantega a pomada
- 50 g de formatge parmesà ratllat en pols
- 1 ou
- 1 cullerada (mida de sopa) de vi blanc
- 1 pols de sal
- 1 rovell d'ou per pintar
- llavors de rosella

Es barreja la farina, el parmesà i la mantega a trossets amb una forquilla. Hi afegim l'ou, la sal i el vi blanc i formem una bola. Estirem la pasta amb el corró fins que la pasta sigui prima, més o menys uns 3 mm, i la tallem amb els talladors de formes, no cal que siguin gaire grans. Les posem a la llauna del forn damunt d'un paper parafinat i les pintem amb rovell d'ou, batut amb unes gotes d'aigua, i hi espolsem per damunt les llavors de rosella. Les coem al forn ja calent a 180º durant 15-20 minuts, o fins que estiguin dauradetes.

Les podeu guardar en una llauna i duren força dies.

1 comentari: