Anem de festa en festa. Primer van ser els 25 anys de l'Eduard i el seu pastís-castell. Ara han estat dues festes d'aniversari, de majoria d'edat. Ens van encarregar els pastissos per aquesta ocasió tan especial. Fa temps que fem pastissos amb forma de número quan hem de fer algun pastís per algú de la família que fa una xifra significativa o arrodonida d'anys. Hem fet els 10 anys de la Carla, els 11 del Joan, els 12 de la Mar i el Jordi, els 20 de l'Alba, els 25 del Magí i el Santi, els 40 de la Montse i la Isa, els 50 del Jordi i els 55 del Sisco. Aquesta vegada han estat els 18 de l'Edu i de l'Anna.
Per a fer aquests pastissos no disposem de cap motlle especial, tot i que n'existeixen amb les formes de tots els números. Queden molt més ferms com els fem nosaltres.
Coem el pastís, ja sigui sacher o bescuit, el reservem. Dibuixem els números en un paper i els retallem, posem aquestes plantilles damunt del pastís cuit i desmotllat i amb un ganivet llarg i prim retallem la forma del número en qüestió. Sempre sobren bastants retallons que els podeu guardar per sucar a la llet.
Una vegada ja tenim els números retallats, els obrim pel mig, els farcim i guarnim de la manera que vulguem. És aconsellable untar tot el pastís pel damunt i per les vores amb la preparació que vulgueu trufa cuita, mantega dolça, gema d'ou, etc. (aviat en publicarem les receptes), que s'hi puguin aferrar bé els fideuets de xocolata, el granet d'ametlla, ... per tal que en quedin tots els números ben coberts i així si hi ha alguna petita imperfecció en quedi dissimulada.
Per fer aquest 18 vam fer una sacher de 15 ous per cada número amb un motlle rectangular de 30x40 cm. Queden una números fantàstics i preciosos. També queden força bé amb un motlle rectangular una mica més petit (25x36 cm) tot depèn de quantes persones n'hagin de menjar. Si en són moltes i creieu que no en tindreu prou sempre teniu l'alternativa de donar-li una bona forma als retallons que sobren i guarnir-los igual que el número gros.
Per molt anys!
uau¡¡¡ estava pensant en la magnifica batedora que tens , (ara que ho recordo),,, a la meva cassolana més de 7 ja no me'ls agafa...serà la pròxima inversió, un 10 com sempre¡¡ petons desde Barna
ResponEliminaAquesta batedora va ser el regal d'aniversari del meu marit quan en vaig fer 40! Imagina't, enlloc de regalar-me un anellot amb un bon cigró, es va presentar amb aquest maquinot, ja, ja! De fet, n'he tret més profit que d'un anell.
ResponEliminaPetons també des de Reus. Mercè
Benvingudes al món dels blogs!!! M'ho va dir la Rosa i ...fins avui no m'he pogut passar!!! Al final Reus prepararà una trobada blocaire!!!
ResponEliminaPtnts
Marta
Moltes gràcies per la benvinguda! No estaria gens malament muntar una trobada.
ResponEliminaFins aviat!
M'agraden aquest pastissos-numeros i ben pensat això de fer una plantilla, jo faig plantilles per la xocolata però veig que pel pastís també està bé.
ResponEliminaGuauuuuuuu mencantaaaaaa!! Es una idea muy original y ademas la sachar suele gustar a todo el mundo, te ha quedado perfect!! Para algún cumple cogeré la idea! Graciasss
ResponEliminaQue bo tot, per Déu!!!
ResponEliminaA part de vistós es bonííííííssim ( us ho dic amb coneixement de causa )
ResponEliminaI tota una sopresa va ser el dels "25 del Santi"!
ResponEliminaHe vist que heu creat un facebook. Segur que hi ha mil i una maneres de conectar els articles del blog amb el facebook i viceversa.
Ànims amb el blog, que cada cop té més bona pinta!
Quin pastís més bonic! M'agrada molt!
ResponEliminaGràcies Marta! Ara vinc del teu blog, molt xules les galetes per l'aniversari del Martí. I la capçalera del blog m'ha encantat!
ResponElimina