10 de juny del 2011

Bundt cake de remolatxa



La recepta d’avui neix de la necessitat de donar sortida a un producte de la terra que ens arriba del tros del veí de la Cori, el Felipe. Al Baix Camp i en d'altres comarques de la vora, la gent que en té, de tros, hi té plantats, en general, avellaners, ametllers, olivers, algun arbre fruiter i una mica d'hort.
El Felipe és un veí com els d’abans, d’aquells que et donen el crit quan arriben i que fan petar la xerrada durant algun moment del dia mentre feinegen per l’hort. És el que ens proporciona, per exemple, les llimones més aromàtiques i amb les quals fem alguna de les nostres preparacions. Per altra banda, el senyor Miquel, el pare de la Cori, és l'encarregat de mantenir impecable el tros de la Cori. Gràcies a ell, a l'estiu el nostre rebost és ben ple de verdures i hortalisses.

Entre el Felipe i el Sr. Miquel hi ha un bon veïnatge a partir del qual es produeix un intercanvi no comercial de productes del tros. Enguany, la collita de remolatxes del Felipe ha anat d'allò més bé i des de fa unes setmanes al nostre rebost no paren d'entrar-hi remolatxes fresques. Com som molt aprofitadores no n’hem llençat cap i n'hem fet moltes amanides, però volíem donar-los una altra aplicació que ens servís per fer ben palès al Felipe que el seu regal podia tenir una aplicació ben reeixida.


Així va ser que vam recordar que per la xarxa havíem vist la recepta d'un cake de remolatxa. Se'ns va eixamplar el cor! Per fi podíem demostrar al Felipe, regalant-n’hi un, que les seves remolatxes havien fet cap dins un pastís. El Felipe encara al·lucina ara!

INGREDIENTS (per un motlle, amb forat al mig, de 25 cm de diàmetre)

- 250 g de mantega
- 300 g de sucre moreno
- 3 ous
- 115 g de xocolata de cobertura
- 340 g de remolatxa cuita feta puré
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 280 g de farina
- 2 cullaradetes de bicarbonat
- 1/4 de culleradeta de sal

S'engega el forn a 175º. S'unta el motlle de 25 cm amb mantega. Es barreja la farina, el bicarbonat i la sal i es reserva. Es desfà la xocolata al bany maria amb 50 g de mantega i es reserva. Amb un batedor elèctric a velocitat mitjana, es bat la mantega i el sucre fins que blanquegi una mica i quedi esponjós. A velocitat més baixa, s'hi afegeixen els ous un a un i una mica batuts, no n'afegirem un altre fins que no estigui totalment integrat. S'hi afegeix la vainilla.

Encara a velocitat baixa, s'hi afegeix el puré de remolatxa i la barreja de xocolata i mantega. Després s'hi va posant la barreja de farina i es remena fins que estigui tot ben integrat i quedi tota la massa d'un color uniforme.

S'aboca la barreja dins del motlle untat i s'hi escampa bé procurant que penetri per tots els racons, s'allisa la part de dalt. Es posa al forn entre 45-55 minuts o fins que el punxem amb una agulla i veiem que surt neta. Es deixa dins del motlle al damunt d'una reixeta uns 10 minuts. Es desmotlla i es deixar refredar al damunt de la reixeta.



La font d'aquesta recepta la trobareu a un dels nostres blogs de capçalera El Rincón de Bea. Allí trobareu la història dels bundt cake, la manera de preparar-los i la classe de motlles que es fan servir per a coure'ls. Aquest tipus de motlles de la marca Nordicware els podeu comprar on-line a la botiga Enjuliana (són uns bons professionals i t'envien la comanda a casa d'un dia per l'altre).


Encara que no us ho sembli, el gust de remolatxa no es nota gens i li dóna una textura molt esponjosa. Poseu un Felipe a la vostra vida i animeu-vos a fer-lo!!!







14 comentaris:

  1. Hola noies, just ahirpensava que feia dies que no sabia res de vosaltres i avui hem trobo la sorpresa!.
    No hi ha resmillor qque tenir un hortet a prop i gaudir del que et dona la terra.En Felipe deu estar content de tenir-vos de veines...
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Ostres quina recepta més original, remolatxa a un postre. Aquestes receptes són les que s'han de tastar, perquè la imaginació no arriba a descobrir el gust que pot tenir! petons

    ResponElimina
  3. Lo del hortet m´encanta!! és una sort noia1 i el bund estic flipan...desprès he pensat bé la remolatxa és dolceta ha d´anar d´allò més bé, s´haurà de probar,per què és èrfecta aquest teu!!!petons i bon CDS

    ResponElimina
  4. estas receta y todas aquellas que de una u oltra manera haceis llegar ala gente que os sigue son una gran ayuda para muchos que nos gusta la reposteria y no cualquier clase de reposteria, la calidad el amor y la dedicación en cada una de allas. muchas gracias de
    corazón

    ResponElimina
  5. Quina sort teniu de gaudir d'aquests productes frescos tan bons! Aquesta coca ha de quedar boníssima, amb el gust tan sutil de la remolatxa dolceta...
    Si encara us sobren remolatxes, al blog tinc un pastís de remoltaxa que ens va encantar ;)

    ResponElimina
  6. Hola,
    Poder tenir els productes collits a casa és realment un luxe. No he tastat mai un pastís amb remolatxa però segur que m'encantaria. Us ha quedat PERFECTE!
    Petons

    ResponElimina
  7. Hola Gemma, nosaltres també estem contentes de tenir-lo a ell de veí. Petons!

    Hola Roser, s'ha de tastar per creure-ho, fes-lo i ja ho veuràs. Petonets!

    Hola Sílvia, tens raó, tenir hort és una sort! Prova de fer-lo i ja veuràs que és molt bo i sorprenent. Fins aviat!

    Hola Anònim, moltes gràcies pel comentari, ens ha arribat al cor. Petonets!

    Hola Gemma, el gust no es nota gens, però aquest cake té alguna cosa que està molt bé. Encara tenim remolatxes, a veure si faig el teu amb formatge, té molt bona pinta i el color que queda és genial. Fins aviat!

    Hola Eri, em sembla que si que t'agradaria, prova de fer-lo i ja veuràs. Petonets!

    ResponElimina
  8. L´hauré de tastar...no m´he menjat mai pensava que es notaria un sabor fort a remolatxa però pels comentaris veig que no,

    ResponElimina
  9. Quina sort tenir veïns com el Felipe i el Miquel! A les ciutats amb prou feines saps com es diu el veí del costat...
    T'ha quedat un pastís extraordinari. La primera foto és excepcional. Mai no hauria dit que és fet amb remolatxa!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  10. oues a seguir disfrutando de tener el huerto al lado de casa con estos estustupendos vecinos Miquel y Felipe.No he probado nunca la remolacha en dulce pero me ha gustado vuestra propuesta,Bonito molde
    peto
    miquel

    ResponElimina
  11. Ostres clar! Si els pastissos de pastanaga i carbassó són una delícia, de remolataxa no pot ser menys!!! Quina delícia!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  12. T'ha quedat FANTÀSTIC!!! I quina sort tenir veïns com el Felipe!!
    Petons!

    ResponElimina
  13. El meu veí no es diu Felipe, es diu Miquel, de remolatxes no me'n porta però figues, cireres, albercocs... Deu ser cosa del Baix Camp i de Reus això de tenir tan bons veins!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina