28 d’abril del 2011

Bacallà amb pomes verdes i botifarra negra. La Riera (capítol 5)



Despres de la Pasqua, tornem a emprendre la publicació de les receptes del menú gourmet del restaurant de la sèrie de TV3 La Riera. Ara en toca cuinar els segons plats.

Tot i que s'ha acabat la Quaresma, temporada oficial de consum de bacallà,  avui us presentem una recepta en què el protagonista és el bacallà. Aquesta preparació ens va sorprendre perquè la vam trobar d'un gust molt refrescant, gens pesada, tot i portar butifarra negra, i creiem que ara que ve la calor pot funcionar força bé.

INGREDIENTS:

- 1 kg de morro de bacallà
- 3 pomes verdes àcides
- 150 g de butifarra negra
- 1 llimona
- 50 g de sucre
- una mica d'anet per guarnir el plat
- oli, sal i pebre

Bacallà: es dessala i es confita cobert amb oli d'oliva a 80º durant 10 minuts. Es reserva.
Pomes: es fa un almívar lleuger amb el suc de la llimona i el sucre. Es renten les pomes, es tallen a làmines fines (amb mandolina o similar) i es confiten dins l'almívar fora del foc. Es reserva. També es talla una part de la poma a quadrets i se salta una mica per la paella i es reserva.
Butifarra: es talla a quadrets i se salta a la paella amb una mica d'oli.


Muntatge:
S'escalfa el bacallà en el mateix oli del confitat. S'escorre bé. Es fa un llit de pomes laminades confitades, al damunt s'hi posa un tall de bacallà i s'hi escampen els quadrets de poma i butifarra. A sobre del bacallà s'hi pot posar un branquilló d'anet.




Per veure els capítols anteriors cliqueu primer, segon, tercer i quart.

13 comentaris:

  1. Una recepta de bacallà mar i muntanya que deu ser una autèntica delícia!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Però que be que feu les coses!!! com m´agrada aquest bacallà amb toc de montanya!!!Petons

    ResponElimina
  3. Hola noies, quina bona pinta que te aquest bacallà. A mi m'encanta de totes maneres.
    La presentaciò, molt maca.
    Petonets

    ResponElimina
  4. Hola!
    M'agrada això de que tot i portar la botifarra sigui lleuger, per que sempre que puc m'agrada tastar noves recpetes amb bacallà i aquesta ... té una pinta exquisida, així que cap a pendents!

    Avui he publicat un pastís de crepes a la Florentina i he fet la vostra recepta de crepes. Fantàstics!!!! Moltes gràcies

    Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  5. Hola Sandra, és molt bo aquest bacallà, la poma li dóna un toc diferent. Petons!

    Gràcies Sílvia, tot i que anem una mica de bòlit, ho intentem fer tan bé com podem. Petonets!

    Hola Gemma, a nosaltres el bon bacallà també ens agrada molt. Petons!

    ResponElimina
  6. Hola Eri, ja veuràs quan el facis que aquest bacallà és molt bo. Ens fa molta il·lusió que hagis fet servir la recepta de crepes del nostre blog i que ens enllacis, moltes gràcies! Per cert aquest pastís de crepes a la Florentina és una passada només veure'l, també ens l'emportem cap a la llibreta de pendents.

    Petonets!

    ResponElimina
  7. Curiosa aquesta recepta, i si dieu que no és gens pesada serà cosa de tastar-la!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Preciós el bloc, receptes excel.lents, fotos increibles. Amb el vostre permís ens quedem per aqui. A nosaltres ens agrada fer dolç, però perdem el sentit pel salat!

    ResponElimina
  9. una magnificada receta este bacalao con estas manzana y la butifarra negra asi no lo he probado nunca, me lo llevo y ah!! la mona divina
    bona setmana
    miquel

    ResponElimina
  10. Aquest plat té una presència sensacional. La combinació de poma i botifarra negra amb el peix no l'he provat mai... Com que el bacallà no m'agrada gaire, em sembla que provaré la recepta amb un altre peix ;)

    ResponElimina
  11. Hola Dolça, ja veuràs com t'agradarà. petonets!

    Hola germanetes, ara vinc del vostre Atelier, quina meravella i quin treball més ben fet. Ah! i el nom del vostre blog m'encanta! Petons!

    Hola Miquel, moltes gràcies per les teves paraules.

    Hola Gemma, de debó que queda força bé, ara, si el bacallà no et fa massa el pes ho pots provar de fer amb algun altre peix a veure què tal.

    ResponElimina
  12. T'ha quedat millor que als de Can Riera, segur!! Aquest plat el penso fer ja que m'agraden molt tots els ingredients!

    ResponElimina
  13. Ha d'estar de vici aquest bacallà!! m'encanta!! el provarem de fer segur! gràcies per la recepta.

    ResponElimina