12 d’abril de 2011

Vieira confitada amb verdures i sofregit de pernil. La Riera (capítol 3)


Continuem amb el tercer lliurament del menú gourmet de la sèrie de TV3 La Riera. Aquesta recepta és un primer plat i és molt senzilla de fer, tot i que de primer cop d'ull sembla embolicada perquè hi ha diversos passos a seguir, però no són gens complicats, només cal utilitzar un bon producte.

INGREDIENTS: (per a 4 persones)

- 12 vieires (les vam utilitzar congelades de qualitat)
- 2 pastanagues
- 2 carabassons
- 2 manat d'alls tendres
- 8 espàrrecs verds
- 4 patates petites
- 6 talls de pernil ibèric tallat molt fi
- 1 nyora o pebrot de romesco
- 1 all
- oli, sal i pebre

Pastanagues i els carabassons: es pelen i es blanquegen, és a dir, es posen dins d'un cassó d'aigua bullint durant 4 minuts, es treuen i es refreden dins d'aigua gelada. S'eixuguen i es tallen a làmines molt fines (amb mandolina). Es reserven fins el moment de fer el plat en què les saltarem en una paella.

Espàrrecs: se'n treu la part més dura i es repela la tija, es blanquegen, s'eixuguen i es reserven.

Patates: es reten i es bullen amb pell, quan són fredes es pelen i es tallen a talls i es passen per la paella amb una mica d'oli fins que es fan rossetes. Es reserven.
Nyora: es remulla en aigua calenta i es talla molt fina.

Pernil: se'n tallen 2 talls en trossos petits i se sofregeixen una mica d'oli juntament amb la nyora tallada fina i l'all tallat a làmines.
Els altres talls de pernil s'assequen: es posen plans dins d'una paella antiadherent en fred i es posa al foc. Es tapen amb un paper de forn i al damunt s'hi posa un cassó o una olleta amb algun pes perquè quedin ben aplanats i secs, uns 15-20 minuts (s'ha d'anar vigilant que no es torrin massa)

Alls tendres: es trinxen i se salten una mica amb oli sense que agafin color. Es reserven.

Vieires: es marquen en una paella ben calenta amb una mica d'oli.


Muntatge:

Es col·loquen les verdures en volum una mica desordenades. Al damunt s'hi posen les vieires i les patates i s'amaneix tot amb el sofregit de pernil, all i nyora. S'hi espolsa el trinxadet d'alls tendres i s'acaba amb un tall de pernil assecat posat al damunt.


Si us heu perdut el primer i segon capítol cliqueu aquí i aquí.



14 comentaris:

  1. Carai amb el tercer capítol!! Cada cop m'agraden més. Per mi és un plat per fer un dia especial, té uns colors preciosos i de sabor.. umm m'ho puc imaginar, boníssim!!! petons

    ResponElimina
  2. Espectacular, tant la presentació com la barreja de textures i colors que s'intueix
    petons gastronómics

    ResponElimina
  3. Aquest monogràfic està sent molt interessant! He fet vieires amb carxofa, aquesta altra opció també ha de ser molt bona!

    ResponElimina
  4. Oh!!!quin luxe de recepta, cre que ho feu millor que a la tv je je!!!m´enporto aquestes vieires.ptons

    ResponElimina
  5. chicas me voy loco cada ves que veo a la comida!!!!!

    ResponElimina
  6. Això enganxa!...Un plat fantàstic.

    ResponElimina
  7. Hola Eri, això és com les sèries de la TV, cada capítol hi afegeixen més intriga i emoció, jejeje!

    Hola Gat i Gos, la barreja de textures és molt agradable de menjar. Fins aviat!

    Gemma, ja ho saps, quan s'acabi la temporada de carxofes ho pots fer amb aquestes verduretes que són de tot l'any.

    Sílvia, a la TV tot és mentida, jajaja!

    Hola Cozmin, li has de dir a l'Olga que et faci aquest plat, segur que li surt perfecte.

    Hola Cristina, engaxa com les sèries de debó, jajaja!

    ResponElimina
  8. Aquestes vieires m'han arribat a l'ànima... quina pinta! Tot un joc de textures i colors, m'agrada i molt!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  9. Hola Sandra, això de combinar textures i colors dóna molt bon resultat. Fins aviat!

    ResponElimina
  10. mu gusta tambien el capitulo 3 esto promete
    petons
    miquel

    ResponElimina
  11. Cada capitul m'agrada més. Sóc fan de la riera des del primer capitol, i veient que hi ha unes receptes tan xules...per sant jordi segur que se'n ve cap a casa amb nosaltres. Continua així. Salut!!

    ResponElimina
  12. Quina cosa mé maca de plat. Sóc adicta a La Riera i l'altre dia vaig comprar-me el llibre peróo no em sona aquest plat. Segur que está deliciós!
    Felicitats pel blog que crec que és una joia.
    Petonets,
    Esther
    http://comosimepremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  13. Hola Mar, moltes gràcies, ara ja saps quin llibre comprar-te. Petons!

    Hola Esther, aquest plat hi és, és un primer del menú gourmet, es titula així però del sofregit n'hi diuen "de gla" i nosaltres "de pernil". Fins aviat!

    ResponElimina