Aquesta és la segona recepta de peix del menú gourmet de La Riera. L'ingredient principal són uns molls, altrament dit rogers, ben fresquets i pescats a Cambrils (els de la foto). Aquesta recepta està bé perquè un bon mollet sempre és bo i gairebé no li fa falta gaire cosa més, però com volem ser fidels al menú gourmet publicat al llibre de la Riera doncs l'hem fet tal com s'indica en el llibre.
INGREDIENTS: (per a 4 persones)
- 8 molls mitjanets
- Per la samfaineta: 1/2 albergínia, 1/2 carabassó, 1/2 pebrot vermell i verd, oli i sal.
- Pel cruixent: formatge emmental ratllat, julivert, all, pebre vermell, pa ratllat.
- Olivada i germinats pel guarniment.
Molls: es netegen i se'n fan dos filets de cadascun. Se salen, es posen entre dos papers de forn per tal que al marcar-los dins d'una paella amb una mica d'oli no els marxi la pell. Es reserven.
Samfaina: es fa una samfaina al dente amb tots els ingredients tallats a quadradets ben menuts. Es reserva.
Cruixent: es trinxa l'all i el julivert, s'hi afegeix el pebre vermell, el pa i el formatge ratllats. Es remena tot afegint-hi unes gotes d'aigua, s'agafen cullerades d'aquesta pasta i es posen damunt d'un paper de forn i s'enforna a 160º uns minuts fins que quedi com una galeta.
Muntatge: es col·loquen els filets dels molls en un plat i es mig cobreixen amb la samfaineta, s'hi posen els cruixents per entremig i es guarneix amb els germinats i olivada barrejada amb una mica d'oli.
Els capítols anteriors els podeu veure prement primer, segon, tercer, quart i cinquè.
Quina passada de plat!!!un luxe, vamos com sempre. El pa cruixent m´ha matat!!!Petons
ResponEliminaCrec que ho vull demà per dinar!!! Quina pinta!! Visca la Riera!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Hola Sílvia, el cruixent és curiós, i pot servir per altres plats. Fins aviat!
ResponEliminaHola Sandra, per dinar una molls sempre venen de gust! Petons!
Els rogers m'agraden molt però sabeu què em molesta?, les espines tan finetes que queden tan amagades!. Però vaja, per a una recepta així, i tan ben presentada per vosaltres, valdrà la pena fer un esforç!.
ResponEliminaAl meu pare li encanten els molls,aviat es el seu aniversari i aquesta es una bona proposta.
ResponEliminaPetonets
Hola Glòria, ja tens raó amb això de les espines, però en això no s'hi pot fer res, només anar amb compte!
ResponEliminaHola Gemma, al pare se l'ha de tenir ben content, així que a cuinar molls!!!
'encanten els rogers i tan ben cuinats i presentats... un 10!
ResponEliminaMoltes ràcies, Taller!
ResponEliminaM'encanten els molls, com dius sols ja són bons. I acompanyats d'aquesta samfaina tan ben tallada, són un plat de luxe espectacular!
ResponEliminaQuan dius que obres el restaurant? :)
no soy mucho de pescados con espinas pero despues de ver esta hermosura de plato me dan ganas de tirarme a la piscina y hacerlos.Muy bien la receta y la foto
ResponEliminabon cap de setmana
miquel
Hola,veínes!Acabo de trobar aques blog maravellós que teniu.M'agradan les receptes i les fotos i tornaré per aqui aviat!!!
ResponEliminaHola Gemma, jajaja, quan obrim el restaurant ja farem una convocatòria perquè vingueu a la inauguració!
ResponEliminaHombre Miquel, el peix té espines!!! Tens raó, els molls en tenen unes de finetes que amoïnen bastant. Petons!
Hola Claudia, encantada de conèixer-te i, a més, som ben a prop. Ara donaré un tomet pel teu blog. Gràcies!
Ostres, he al·lucinat! Quan he començat a llegir, he pensat? I com tenen la recepta? Del llibre, clar! (Ignorant de mi :()
ResponEliminaLa presentació és excel·lent i el gust imagino que també.
Petons!
Moltes gràcies Mercè, tenim el llibre. Encara no tenim cap influència a la TV3, jajajaja!
ResponEliminaheu pensat enviar-lis a TV3 el que esteu fent???? crec que sortirieu al recull de blocs que fan al TLN el cap de setmana!!! quin goig de plat! m'encanta. Petonets guapes
ResponElimina