15 d’abril de 2011

Amanida i farcell cruixent de carabassó amb formatge fos i oli de tòfona. La Riera (capítol 4)


Aquesta amanida és el tercera recepta que forma part dels entrants del menú gourmet de La Riera. Tot i ser una amanida bastant normal, el detall del cruixent de carabassó amb formatge li dóna un toc d'allò més sorprenent.

INGREDIENTS: (per a 4 persones)

- 300 g d'enciams variats (2 bosses de mesclum)
- 12 tomaques tipus cirera
- 12 fulls de pasta brick
- 2 carabassons mitjanets
- 50 g de ceba morada
- 150 g de formatge tipus brie
- 75 ml d'oli de tòfona (oli amb la tòfona trinxadeta)
- una mica de tòfona
- sal Maldon

Carabassó: blanquegeu-los sencers (posar-los en aigua bullint durant 4 minuts, treure'ls i refredar-los dins d'aigua gelada). Quan s'han refredat es tallen molt fins (amb mandolina o similar) en talls de dalt a baix. Es reserven.

Pasta brick: es talla en 4 parts.
Farcellets: es talla el formatge en daus de 3x1 cm, s'enrotlla cada dau amb una tira de carabassó i això s'embolica amb els trossos de pasta brick que hem tallat. Es reserven els paquetets.

Munteu l'amanida amb el mesclum, les tomaquetes, la ceba en juliana fina i ho amaniu amb l'oli de tòfona. Enforneu els paquetets de formatge durant 3 minuts a 220º. Col·loqueu-ne tres per persona damunt de l'amanida i poseu-hi més oli de tòfona per sobre.


 


Cliqueu aquí per veure el primer, el segon i el tercer capítols de la nostra sèrie particular de cuina i televisió.

Com a la sèrie de debó, ara farem vacances de la Riera fins després de Pasqua. Ens hem de posar ràpidament a fer les mones per les nostres filloles i fillols, que en tenim molts.

13 comentaris:

  1. Bon dia!
    I tant que el detall és sorprenent. Qui es menges aquesta amanida tant ben elaborada. Una pinta excel·lent. Petonets

    ResponElimina
  2. Quina gana aquesta amanida!!!! Té una pinta bonissima, y la combinació de carbassó i formatge ha de ser fantàstica. La provarem de fer. Salut!!

    ResponElimina
  3. Jo més que bona!!!Molt be presentada, es que m´agrada tot el que porta!!!Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  4. M´agrada tot els que porta...una amanida fantàstica que serveix tant per dinar com per sopar i inclus per mi com a únic plat.

    ResponElimina
  5. Genial!! És una amanida de luxe!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  6. Els paquetets de formatge son una troballa, els farem segur!
    petons gastronòmics

    ResponElimina
  7. Hola Eri, és una amanida senzilla però amb un toc diferent.

    Hola Mar, és veritat, el carabassó amb el formatge queda molt bé.

    Hola Sílvia, moltes gràcies, bon cap de setmana i bona Setmana Santa!

    Hola Cristina, i tant! per sopar és un bon plat únic.

    Gràcies Sandra.

    Hola Gat i Gos, aquests paquetets estan força bé, fins i tot per a fer la clàssica amanida de formatge de cabra però amb aquesta versió. Fins aviat!

    ResponElimina
  8. Hola noies, una amanida molt apetitosa. Us afegeixo a la meva llista de blogs perque he descobert el vostre blog, no fa massa i m'agrada el que feu.
    Petonets.

    GEMMA

    ResponElimina
  9. Si a la cuina de can Riera els falta personal, ves que no us vinguin a buscar!. Heu demostrat que esteu a l'alçada, aquesta amanida us ha quedat perfecte!

    ResponElimina
  10. Gràcies Gemma. Nosaltres també et seguim.

    Hola Glòria, potser ara que han despatxat a la Maribel tindrem la nostra oportunitat, jajajaja!

    ResponElimina
  11. Caram, i com són aquesta gent de la Riera... tanta feina per trobar un xef pel 117 i resulta que aquí en tenen dues de Rweus ben bones per ser-ho!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  12. Ja veus Dolça, aquesta gent de la capital no se'n recorden que al sud de Catalunya també s'hi couen moltes coses, jajaja! Petons!

    ResponElimina
  13. Hola guapes

    moltes gràcies per compartir totes aquestes delicies , estan de 10x10

    mil petonets Susanna

    ResponElimina