7 d’abril del 2011

Crema de pèsols amb llagostins i foie. La Riera (capítol 2)



Aquest és el primer entrant del menú gourmet del restaurant de La Riera. Tal i com us vam dir en el primer capítol, anirem publicant tot el menú sencer. I també és la primera publicació que fem d'una recepta salada.

És una cremeta de pèsols, amb un gust molt natural i autèntic d'aquest llegum tan tendre i tan primaveral, ja que no porta cap base de ceba tendra passada per l'oli, només una mica de crema de llet per avellutar-la. Per això és millor fer-la amb pèsols ben frescos que ara n'és l'època. La mica de sofisticació li dóna el llagostí i el foie, tot i que pensem que, en realitat, la sofisticació està en els mateixos pèsols ben tendrets i ben fresquets, són exquisits.

INGREDIENTS:(per a 4 - 5 persones)


- 500 g de pèsols desgranats
- 15 llagostins (3 per persona)
- 200 g de foie fresc
- 100 ml d'oli
- 1 manat de menta
- 100 ml de crema de llet
- sal i pebre, sal Maldon pel foie

Oli de menta: es desfulla la menta (guardeu-ne uns brots per guarnir el plat) i s'escalda (entrar i sortir de l'aigua bullint). S'eixuga i es tritura junt amb l'oli, es deixa reposar unes hores, es cola i es reserva en fred.

Pèsols: s'escalden amb aigua i sal durant 1 minut. Es colen i es reserva l'aigua de la cocció. Es trituren amb 150 ml d'aquesta aigua i la crema de llet, es cola i es rectifica de sal i pebre. Es reserva.

Llagostins: se'n treu el cap i es pelen les cues, se'ls fa un tall longitudinal sense acabar de partir-les i es reserven.
Foie: es talla a dauets d'uns 2x2 cm.

S'escalfa la crema sense que bulli, a la vegada se salten els llagostins a foc viu i, en una altra paella, els dauets de foie. En un plat soper s'hi posen els tres llagostins en rotllana amb la cua cap amunt, el foie pel costat. S'hi aboca la crema de pèsols ben calenta i s'hi fa un cordó d'oli de menta pel voltant i es guarneix amb un brotet de menta.






10 comentaris:

  1. Bon dia!
    Fins i tot ara m'ho menjaria!!! Que bon els pèsols i amb els llagostins i els foie, un plat complet, i amb una presentació estupenda. Petonets!

    ResponElimina
  2. La trobo genial aquesta crema, i amb els llagostins i el foie fan un plat de luxe!!!Bon cds.

    ResponElimina
  3. no he tastat mai la crema de pèsols però veient aquest plat m'han entrat unes ganes... petonets!

    ResponElimina
  4. Hola Eri, els pèsols són deliciosos, no t'agrada molt una truiteta de pèsols!!!!!

    Gràcies Sílvia, bon cap de setmana també!

    Hola Judith, doncs ja ho saps a comprar pèsols i a cuina-los que són boníssims. Petonets!

    ResponElimina
  5. Noies, us ha quedat MERAVELLÓS!
    Si no fos perquè acabo de dinar em menjava un entrant d'aquests ara mateix. Endavant amb les receptes de La Riera i a veure si us conviden a la tertúlia del divendres un dia d'aquests.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. Caram, caram... sabeu que aneu de cap a l'estrella Michelin, oi? jijijiji té una pinta i un color genial, com els acòmpanyaments... quin luxe!
    Petons!!
    Sandra

    ResponElimina
  7. Boníssima aquesta crema...i compte aviam si es presenta la Mariona per aquí, je, je, je;-D

    ResponElimina
  8. Hola Josep, això mateix! A veure si ens hi conviden i xalem una estona tots plegats. Fins aviat!

    Hola Sandra, anem de cap per aconseguir l'estrella!!!!!!!!!! jajaja

    Quina por Cristina! Nosaltres hem après a cuinar i a sentir passió per la cuina al costat d'una Mariona, però no la de La Riera que és una mala peça, la nostra es diu Mariona Quadrada que és una professora excel·lent i millor persona. Petons!

    ResponElimina
  9. Moltas gracies por vuestra visita a mi blog y vuestro comentario.Asi he podido tambien conocer vuestro estupendo blog y lo que he visto es buenesimo incluso la Maerce en la tele como si lo hubiera echo toda la vida, muy bien y que con cuatro meses de vida os auguro un largo porvenir .Me encanta vuestra cocina esta llena de buenas recetas de luz y color como esta estupenda crema de pesols llagostins i foie, tremendo plato pero de bueno.
    Me he echo seguidor vuestro y desde ahora os voy a seguir
    encantado de conoceros
    un peto
    miquel

    ResponElimina
  10. Hola Miquel,

    Moltes gràcies per les teves paraules i per fer-te seguidor. Nosaltres també et seguim i les teves receptes ens agraden molt. Aviat farem aquelles maduixes farcides de mascarpone i xocolata, són genials!!! Fins aviat!

    ResponElimina