12 de gener del 2011

Galetes de mantega. La recepta


De receptes de galetes de mantega n'hi ha moltes, a nosaltres ens va molt bé utilitzar una recepta que vam treure del llibre de la Marta Carnicero Les millors receptes amb thermomix. Els ingredients són:

- 375 g de farina
- 190 g de mantega a pomada
- 125 g de sucre llustre
- 1 ou
- un pols de sal
- ratlladura de taronja, o un pols de canyella, o res.

Si teniu Thermomix ho poseu tot junt al pot i ho barregeu uns 10-15 segons a velocitat 6. Es treu i se'n fa una bola. Si no, doncs es barreja en un bol fins aconseguir una pasta homogènia, no cal pastar-la més del compte. En aquest punt la podem congelar si volem i fer-la servir un altre dia. O bé la deixem reposar a la nevera 1h per després estirar-la i fer les formes de les galetes.

Us explicarem que va millor dividir la pasta en dues o tres parts i estirar-les, damunt d'un paper parafinat, amb el corró fins a deixar-les tan primes com es vulgui, és recomanable deixar-la a uns 5 o 6 mm més o menys. Si sou adictes a fer galetes us recomano aquest corró. Es col·loca la pasta estirada damunt d'una safata plana i la posem a la nevera 45 minuts. Quan ho treiem estarà fred i serà el moment òptim per començar a tallar galetes amb els talladors, la pasta en fred es manipula molt millor i no es deformen. A mesura que anem tallant les col·loquem en una llauna de forn i les enfornem, el forn ja ha de ser calent, a 180º uns 15 minuts o fins que veiem que es comencen a daurar. Es treuen del forn i es deixen refredar damunt d'una reixeta.

Decoració amb glassa
Per decorar-les amb glassa blanca o de colors cliqueu l'enllaç següent i veureu l'extraordinari tutorial de decoració de galetes que fa la Bea de El Rincon de Bea. Primer sembla molt difícil, és qüestió d'anar practicant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada