10 de gener del 2011

Un pessebre de galetes



Encara que ja hagin passat les festes de Nadal, no volem deixar passar més dies sense publicar la nostra primera aventura galetera. Aquest pessebre de galetes va ser el nostre primer treball culinari juntes, el desembre del 2008, i la nostra primera incursió en el món de les galetes decorades amb glassa de colors.

Feia temps que la Mercè tenia els motlles, no es va poder resistir de comprar-los quan els va veure al Lidl'l, tot i que va passar algun Nadal sense fer-los servir. Tot va ser comentar-ho entre nosaltres i de seguida ens vam posar a treballar. Vam decidir que les embolicaríem i que seria el nostre primer regal de Nadal per les nostres amigues de classe de cuina. La Cori es va entestar en què havíem de muntar almenys un pessebre i així va ser que després d'un cap de setmana fent i embolicant les galetes per regalar, es va passar quatre tardes fent les galetes per muntar el pessebre, ah! i fent els patrons per a fer el pont, que no hi havia el motlle.

Tot el que veieu és comestible, tot invent de la Cori: la cova és un pa, el riu són caramels blaus desfets al foc amb gelatina i el terra és cacau, cafè mòlt i sucre de llustre.

Aquest pessebre va lluir, l'any 2008, al menjador de la Cori el dia de Nadal i al menjador de la Mercè el dia de Sant Esteve. Ens l'anàvem passant com aquelles capelletes amb el Sant que encara es van passant de casa en casa en alguns pobles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada