29 de març del 2011

Creps. La recepta de l'Annie


Vive la France! Ens encanta la seva pastisseria, que també és una mica la nostra.

Això dels creps és un gran invent, els pots fer dolços o salats i els pots farcir de tot el que vulguis. L'únic petit inconvenient és el coure'ls, un darrera l'altre, tot i que el dia que se'n tenen ganes se'n pot fer una bona quantitat i congelar-los.

Els nostres amics la Rosa Mari i el Sisco, un bonic vespre de l'estiu passat ens van convidar a un sopar en què tot eren creps que cada convidat emplenava a triar d'entre els sis farcits diferents que va cuinar la Rosa Mari. Va ser un sopar fantàstic.

Avui farem creps utilitzant una recepta que fa molts anys ens va ensenyar l'Annie, una amiga francesa que viu a Andorra i que només espolsats amb sucre i prou ja són deliciosos. La recepta de la Pâte à crèpes, com ella ens la va escriure, és la següent.

INGREDIENTS:

- 400 g de farina
- 150 g de sucre
- 4 ous
- 1/2 l de llet
- 150 g de mantega líquida
- 1 cervesa (250 cc)
- 2 cullerades d'oli
- un pols de sal
- un pols de sucre vainillat
- 50 cc de rom



Es posa tot en un bol gros i es barreja amb el minipimer. Es deixa reposar a la nevera fins l'endemà.

Cocció: es posa una paella antiadherent al foc amb una mica de mantega, quan està calenta s'hi aboca un cullerot de pasta de creps, s'escampa bé per la paella fins que quedi tota plena, que no es vegi cap forat. Quan veiem que està fet per una banda el girem i el coem de l'altra banda. Es van coent els creps i apilant un damunt de l'altre fins que s'acaba la pasta.

Es poden guardar apilats a la nevera i embolicats amb un paper film, o bé congelar.

Els farcits poden ser de moltes maneres en dolç: melmelades, nata, xocolata, cremes, coulis de fruites, o tot el que se us acudeixi. També es poden farcir amb alguna preparació salada: bolets, verdures, formatges o el que vulgueu. I es poden presentar caragolades o amb triangle.


Observacions:

En una paella de 23 cm de diàmetre en surten 30. Si els volem més grans se'n pot fer servir una de 28 cm, en surten 15. Hi ha paelles especials per a fer creps, són de paret molt baixa i pesen poc, i aquest detall és força important perquè a l'hora d'escampar la massa líquida fent-la córrer movent la paella es millor pel nostre canell. És molt pràctic utilitzar un cullerot que agafi la mida exacta de massa líquida per abocar a la paella, així sempre en queda ben coberta i uniforme de gruix. També existeixen uns estris especials de fusta per escampar la pasta per tota la paella i per girar-los (són els que apareixen a la foto).

Aquesta recepta de creps és una mica diferent de la que nosaltres coneixíem, aquí s'hi incorpora la cervesa i l'oli. Dóna un resultat execel·lent i són d'un gust finíssim i creiem que va molt bé per fer-les farcides amb dolç.




13 comentaris:

  1. Vive la France!! Ens encanten els crepes, de fet l'altre dia ens estàvem plantejant fer un sopar temàtic! jeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Doncs endavant! El nostre sopar d'estiu va ser totalment temàtic de creps salats, ens anàvem passant els farcits i cadascú se l'anava caragolant, i va anar força bé!

    ResponElimina
  3. Doncs si, vive la France! si és per menjar aquestes crepes tan fantàstiques!! mareta quina cara!!

    ResponElimina
  4. Hola,
    Que curios això de l'oli i la cervesa. Evidentment, que ja m'ho he apuntat per quan els faci a casa. Moltes gràcies per compartir aquesta recepta. Petons

    ResponElimina
  5. M'ha sorprès això de la cervesa, no domina molt el gust? M'ho imagino més per a salat que per a dolç. I farcidets de formatge roquefort i nous, què tal?

    ResponElimina
  6. Hola Taller de cuina: si, estan molt bé, prova de fer-les i ja veuràs.

    Hola cuina de l'Eri: aquesta recepta és una mica diferent de totes les que coneixíem perquè hi incorpora oli i cervesa. Queden molt bé.

    Hola Glòria: el gust de la cervesa no es nota gens, i van bé igual per dolç com per salat. El roquefort és la nostra perdició!

    ResponElimina
  7. Tinc pensat fer creps d'aquí poc, ja tornaré per aquí!

    ResponElimina
  8. D'acord Mònica, aquestes surten molt bé.

    ResponElimina
  9. Doncs, sí. La pastisseria francesa és una de les millors. No n´he fet mai de creps... és una assignatura pendent del bufet.

    ResponElimina
  10. Doncs ja ho saps, no hi pot haver cap bufet sense creps!

    ResponElimina
  11. Aquesta és la mateixa recepta que sempre he fet servir i certament és molt bona , això es pot apreciar a la magnífica fotografía que heu fet.
    salud noies.

    ResponElimina
  12. Hola Mai, que bé que coincidim en la recepta, jo també la trobo molt bona. Fins aviat!

    ResponElimina
  13. Ja es hora que en tornem a fer!
    Estàn boníssimes! Un petó molt fort!
    Mar Sardà.

    ResponElimina