15 de març del 2012

Amanida tèbia de llenties amb espaguetis de calamar

 
Les setmanes passen volant, gairebé ens hem polit el primer trimestre de l’any, tornem a ser dia 15 i Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta ens han proposat cuinar llenties.

Diuen que menjar llegums és molt saludable i que se n’ha de menjar dos o tres cops per setmana. De vegades ens és difícil complir amb la recomanació perquè dinem fora de casa i l’hora de sopar potser no és la més adequada per a menjar-ne. Així i tot, l’amanida tèbia que us presentem avui pensem que és una bona alternativa per a menjar llegum tant per a dinar com per a sopar sense que se’ns en ressenti massa la panxa.
  
 
INGREDIENTS (per a 4 persones)
- 250 g de llenties pardines
- 4 calamars mitjans
- 3 cebes tendres
- 2 manat d'alls tendres
- oli, sal, vinagre balsàmic
- dos alls, una ceba, llorer (per a bullir-les)


 
Es netegen els calamars. Se’n separen les potes i les aletes del cos i es guarden per a una altra preparació. S’obre el cos de dalt a baix, es caragola com un bracet de gitano i es congela.
Es renten les llenties, es posen a l’olla en aigua freda amb els alls, la ceba, una fulla de llorer i sal i es posen a bullir uns 30 minuts o fins que comprovem que són cuites al punt. S’escorren i es reserven.


Es pelen les cebes i els alls tendres i es tallen a rodanxes no gaire primes, se salten per separat a la paella amb oli i sal i es reserven.
Es treuen els calamars del congelador i quan encara estan congelats però no durs com una pedra se’n van tallant com rodanxes primetes que en descongelar-se seran tires semblants als espaguetis. Se salten aquestes tires, de poc en poc per no fer aigua, en una paella amb oli a foc viu.

Muntatge: es barregen les llenties amb el sofregit d'alls i cebes tendres, se'n posa un muntet al plat amb l'ajuda d'una anella i al damunt s'hi posen els espaguetis de calamar que haurem escalfat una mica. Es ruixa amb una mica de vinagre balsàmic i es pot acompanyar amb un bouquet de brots tendres.

10 comentaris:

  1. Ui, jo també he fet una amanida tèbia, però no amb calamars, m'agrada aquesta idea i com queda així en tallarins.

    Petons

    ResponElimina
  2. Quina recepta més bona i maca visualment!! m'agrada molt la teva idea!!! petonets

    ResponElimina
  3. Posar-hi els espaguetis de calamar em sembla una idea genial... Molt saludable, la recepta! Petons

    ResponElimina
  4. Jo vaig menjar algo semblant en un restaurant i estava boníssim...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bona!!! també he fet una amanida!!! m´agraden com queden i amb calamar ummmmm! Petons

      Elimina
  5. A mi la llegum me la pots donar quan vulguis, m'encanta... i si a sobre me la presentes així ja és una festa! Boníssima!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  6. Amb un plat com aquest jo menjo llegums cada dia si cal!!!!
    petonets

    ResponElimina
  7. Trobo que les llenties combinen molt be amb els calamars, les havia probat calentes pero no amb amanida!! Molt bones. Petons!

    ResponElimina
  8. UNA COMBINACION DELICIOSA,ME ENCANTA,IDEAL PARA LOS PROXIMOS MESES
    PETONS

    ResponElimina
  9. M'encanten les amandides de llenties, més que no pas guisades. I la combinació amb el calamar em sembla sensacional!

    ResponElimina