15 de desembre del 2012

Gamba amb "panko" i salsa de taronja



Sort en tenim de la Recepta del 15 que ens empeny a publicar, perquè últimament estem tan embolicades que ens falta temps per actualitzar el bloc.

Gràcies a la Sandra i el Xavi de Els fogons de la bordeta i a la Marina de Xocolata Desfeta hem anat publicant una recepta cada dia 15 de cada mes des de fa més o menys dos anys, ha estat molt engrescador esperar que anunciessin quina era la proposta del mes següent i veure com la xarxa s'omplia de receptes i més receptes sobre un mateix tema. Però com diuen, tot el bo s'acaba i després de dos anys ininterromputs proposant-nos publicar una recepta cada dia 15 de cada mes, han decidit descansar una temporada per recuperar energies. Si a nosaltres ens falta temps per a publicar una recepta de tant en tant, imagineu-vos haver de recopilar més de 125 receptes cada mes i visitar tots els blocs per agrair-los la participació, això és una feinada impressionant i des d'aquí us la volem agrair amb molta admiració.


La recepta d'avui us pot servir per aquests dies de Nadal. L'hem après a fer durant el 30è Curs de cuina de Nadal amb la Mariona Quadrada, que s'ha fet aquesta setmana a Reus. Trenta cursos amb dos o tres menús de festa per curs, des de l'aperitiu a les postres, són molts anys de feina molt ben feta que fa que les taules de Nadal de casa nostra i dels alumnes que assiteixen als cursos facin molt de goig. Gràcies Mariona per saber transmetre tan bé tot el que saps.

 
INGREDIENTS:

- 16 gambes o llagostins del Mediterrani
- 2 rovells d'ou
- 150 g de panko
- oli

Salsa:
- 2 taronges,
- 4 cullerades de sucre
- 1 punteta d'all
- 1 culleradeta de pebre en gra
- 100 cc d'oli



Gambes o llagostins: se'n treu el cap, es pelen, se'ls treu el budell i se'ls deixa la cueta. Es passen per rovell d'ou i s'arrebossen amb panko, es fregeixen per immersió. A l'hora de servir es poden escalfar al forn o servir-les a temperatura ambient (amb panko el cruixent dura més temps). Se serveixen amb la salsa i s'hi suquen.

Salsa: es fan tiretes de la pell (sense la part blanca) de les taronges i se n'escorre el suc. S'escalden les pells 2 minuts amb aigua i s'escorren. Es posen en un cassó amb el sucre i el suc. Es fa bullir a poc a poc fins que s'espesseix una mica (gairebé com un almívar a punt de fil fluix). S'hi afegeixen l'all i el pebre picats al morter i, quan és tebi, s'hi afegeix l'oli a poc a poc i batent fins que quedi ben emulsionat i la salsa ha crescut.

Aquesta salsa és boníssima, no us faci por fer-la perquè és fàcil i diferent.

El panko el podeu trobar en establiments de productes asiàtics.

12 comentaris:

  1. Un aperitivo de lujO y con el panko tiene que quedar muy crujiente
    Bss

    ResponElimina
  2. Oh! Amb salsa de taronja!!!! ha de ser una passada! felicitats un aperitiu de luxe! Petons

    ResponElimina
  3. Que bo!! Ha de ser molt fàcil de fer! A Sabadell ja he trobat una botiga on venen panko. Ara només falta comprar-lo... he he. T'han quedat molt xulos, els pinxos!

    ResponElimina
  4. Quina pinta que tenen aquestes gambes! Han de quedar ben bones amb la salsa de taronja. Un peto

    ResponElimina
  5. Ostres, quina pinta que fan aquestes gambes, sóc fant absoluta de l'arrebossat amb panko, quina delícia!
    Moltes gràcies per participar i per les vostres paraules!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. muy buen aperitivo y con esta salsa tiene que estar muy bueno¡¡
    peto

    ResponElimina
  7. Fantàstica presentació, i ha d'estar de "muerte"!!!

    ResponElimina
  8. Tinc moltes ganes de provar el panko!
    Pel que sembla ha d'estar molt cruixent i molt bo!
    ptns!!

    ResponElimina
  9. boníssim aquest aperitiu, em sembla que ha de combinar molt bé tot plegat

    ResponElimina
  10. Una pinta boníssima, la taronja li don un puntet al marisc que m'encanta

    BONES FESTES de la teva botiga amiga

    Mobles Cambrils

    ResponElimina
  11. Gostei muito do seu Blog.Visite
    o meu Blog. www.fazendoarteleriente.blogspot.com
    Feliz 2013
    LEILA - BRASIL

    ResponElimina