18 de gener del 2013

Porc agredoç

 
Comencem l'any amb una recepta d'origen oriental. La cuina xinesa, o el que en coneixem nosaltres, ens agrada però no és que la practiquem sovint. Ara bé, anys enrere, quan vam aprendre a fer alguna recepta d'inspiració xinesa, vam tenir una temporada en què tot sovint fèiem la recepta del porc agredolç. Avui hem tret la recepta del calaix de l'oblit perquè ha estat la proposta dels de Whole kitchen per aquest mes de gener.

Hem de dir que ens ha agradat força recuperar aquesta recepta que havíem fet tantes vegades, i està força bé per a fer-la de tant en tant.

Whole kitchen en la seva Proposta Salada per el mes de gener ens convida a preparar un clàssic de la cuina xinesa: Porc Agredolç


INGREDIENTS:
600 g de carn magra de porc (nosaltres cap de llom)
Marinada:
- 2 cullerades de salsa de soja
- 2 cullerades de vi d’arròs o xerès sec
- sal, pebre
- un pols de 5 espècies
Pasta: 
- 1 ou
- 50 g de farina
- 50 g de Maizena
- 50 cc de sifó o aigua amb gas
- sal, oli
Salsa: 
- 2 pebrots vermells
- 2 rodanxes de pinya de llauna
- 1 trosset de gingebre fresc
- 2 alls 
- 50 cc de caldo de pollastre
- 75 g de sucre
- 2 cullerades de quètxup
- 50 cc de vinagre de vi
- 2 cullerades de salsa de soja
- sal, oli
- 20 g de Maizena

PREPARACIÓ:
Es talla la carn a daus de 2 cm. Es posa a marinar barrejant tots els ingredients de la marinada (menys la sal que la posarem a l’hora de coure el tall) i es posa a la nevera ½ hora. Es prepara la pasta per a l’arrebossat barrejant bé els ingredients fins que quedi una pasta llisa i homogènia, es deixar reposar 15 minuts. Se sala i s’arrebossa la carn i es fregeix per immersió, s’escorre bé i es reserva sobre un paper absorbent.
Salsa: es posa oli al wok o en una paella. S’hi posen els alls trinxadets i el gingebre ratllat. Seguidament s’hi afegeixen els pebrots tallats a quadrets, se salta tot uns 3 minuts i s’hi afegeix la pinya a talls petits. S’hi barreja el sucre, el quètxup, el vinagre, la salsa de soja, la sal i la Maizena dissolta en el caldo. S’espera fins que arrenca el bull i que la barreja agafi consistència. Se serveixen els trossets de carn fregida amb la salsa per sobre, just al moment de servir-la.





6 comentaris:

  1. M'agrada molt aquesta recepta i vosaltres l'heu preparat d'allo mes bè. Esta molt ben explicat i molt ben feta aquesta recepta. La fotografia m'agrada molt.

    Una abraçada, Agusti Cangrejo Grande

    ResponElimina
  2. M'encanten les receptes orientals! Llàstima qu eno mengi carn, sinó m'estaria llepant els bigotis!! mmmmmmmm

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta!! La presentació...genial!! Sou unes grans cuineres!!!
    No he cuinat mai plats xinesos.....serà qüestió d'animar-se!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. Fa una pinta increible!
    I tant que és un clàssic el porc agredolç! amb el fart que ens haviem fet d'anar al xinès de joves, no faltava mai als menús!jeje!!
    ptns!!

    ResponElimina
  5. Amb aquests colors ja entra per la vista. Ha d'estar boníssim!
    Nani

    ResponElimina
  6. Uau! Excel·lent proposta! Segur que multiplica en gustos els que ens ofereixen als restaurants. Gràcies per la idea!! Petons

    ResponElimina