23 de febrer del 2011

Pastís de cervesa negra


La nostra doctrina culinària ens inclina a fer preparacions seguint la nostra tradició que està vinculada a la cuina mediterrània i a la pastisseria d'influència francesa. Però des de que vam descobrir el blog Food and Cook, a part de ser-ne seguidores fidels, també fa que de tant en tant ens deixem portar per camins culinaris amb més tendència anglosaxona o americana, tot i que s'hi publiquen receptes de tot tipus.

Hi ha un munt de receptes que ens roben el cor, de seguida tenim ganes de provar-les de fer. Fa temps vam enamorar-nos del pastís que us presentem avui. Es tracta d'un bescuit amb cacau i cervesa negra. És impressionant perquè la pasta queda d'un marró tan fosc que sembla negre i és molt curiós, a part de boníssim. A més, amb la cobertura tota blanca que se li fa (ells en diuen "frosting") encara és més espectacular.



INGREDIENTS:

- 250 ml de cervesa negra
- 250 g de  mantega
- 75 g de cacau en pols
- 400 g de sucre
- 140 m de nata líquida per a muntar
- 2 ous
- 1 culleradeta de vainilla líquida
- 250 g de farina
- 2 i 1/2 culleradetes de bicarbonat

Per al frosting:
- 300 g de formatge tipus Philadelpia
- 150 g de sucre llustre
- 360 ml nata líquida per a muntar


PREPARACIÓ:

Escalfem la cervesa dins d'una olleta sense que arribi a bullir. Quan estigui calenta hi afegim la mantega tallada a trossos i ho anem remenant fins que estigui desfeta completament. Ho treiem del foc i ho reservem. 

Per altra banda, en un bol barregem el cacau, el sucre, la farina i el bicarbonat i ho remenem bé fins que quediin ben lligats tots els ingredients i tot del mateix color.

En un altre recipient, hi posem la nata líquida, els ous i la vainilla líquida i ho barregem, amb un batedor manual, fins que ens quedi uniforme. Tot seguit hi afegim la barreja de mantega i cervesa i ho  remenem bé fins que s'integrin les dues preparacions.

Un cop feta aquesta barreja de tots els líquids l'anem afegint al bol on hi tenim els ingredients sòlids (cacau, sucre, farina i bicarbonat) i amb un batedor manual de varetes ho remenem bé fins que quedi una massa llisa i amb una textura uniforme, sense grumolls. Quedarà bastant líquida, després es pren i queda un pastís amb una textura humida molt bona.

Aboquem la massa dins d'un motlle untat amb mantega i espolsat amb farina perquè no s'aferri i l'enfornem, el forn ja ha de ser calent, a 180º durant uns 50 minuts aproximadament o quan al punxar-lo amb una agulla surti neta.

Un cop cuit, el treiem del forn i el deixem refredar dins del motlle.




Mentrestant preparem la cobertura o frosting. Muntem la nata i reservem. A banda, barregem el formatge amb el sucre amb un batedor elèctric fins aconseguir una crema suau, hi afegim la nata muntada i ho barregem amb suavitat fins que estigui tot ben integrat. Quan el pastís estigui fred, desmotllat i a la plàtera de servei hi posem aquesta cremeta pel damunt.

No patiu gens pel gust de la cervesa, no es nota gens i li dóna una textura excepcional, i si s'hi fixeu bé aquest pastís recorda el color de la cervesa negra dins d'una gerra amb la seva brumera blanca al capdamunt


5 comentaris:

  1. Hola bon dia

    m´encanta la recepta, original, no la coneixia pas
    anoto la seva formula, amb permís, i gràcies per compartir-la

    fins viat, mil petonets Susanna

    ResponElimina
  2. Gràcies Susanna, anima't a fer-lo és molt bo i sorprenent.

    ResponElimina
  3. Quina xulada de pastís, els meus amics cerveseros fliparan!!

    ResponElimina
  4. I tant que fliparan, de tan bo que és!!!

    ResponElimina
  5. Hola, només volia dir-vos que he fet aquesta recepta i ha tingut molt d´èxit a casa. A més la presentació és molt original i queda espectacular. Moltes gràcies

    ResponElimina