28 d’octubre de 2012

Corassons d'"ametla"


És molt agradable passar una tarda de tardor fent galetes. Els de Memòries d'una cuinera prou que ho saben i per aquest octubre ens fan engegar el forn per a fer-ne i poder participar en la seva proposta d'aquest mes.

Hi ha tantíssimes receptes de galetes que no sabíem quina fer i, després de fer una ullada per receptes de galetes provinents d'altres països, vam decidir buscar dins del nostre i ben aviat vam trobar, no gaire lluny de casa, la recepta que volíem explicar: corassons d'ametla, una recepta pròpia de la Terra Alta, de la Ribera de l'Ebre i alguna comarca veïna.

Com que els nostres ascendents provenen de La Fatarella i de Calaceit els corassons ens els sentim molt nostres, per això ens fa molta il·lusió publicar aquesta recepta.




INGREDIENTS:

- 3 rovells d'ou
- 1 ou sencer
- 250 g d'ametlla mòlta crua
- 250 g de sucre
- 250 g de sagí (llard de porc)
- 400 g de farina
- més sucre per a espolsar




Es barregen els rovells i l'ou sencer amb l'ametlla mòlta, el sucre, el sagí i la farina fins que quedi una massa homogènia. Es deixa reposar 1/2 hora a la nevera. S'aplana la pasta amb el corró fins més o menys 1 cm de gruix. Es tallen formes amb motlles de cor i amb d'altres formes diferents, es pinten amb clara d'ou una mica batuda i s'espolsen amb sucre. Es col·loquen en una llauna de forn, ja calent, i es couen a 180º, uns 20 minuts. Es deixen refredar i es guarden una llauna de galetes.

I per acompanyar-los res millor que un bon vi dolç de la Cooperativa Falset Marçà, que enguany celebra el seu centenari.

Adaptació de la recepta d'aquest llibre.





27 comentaris:

  1. mmmm tenen que tenir una mica de gust a panallets (per l'atmetlla jeje) Impresionant!

    ResponSuprimeix
  2. bonissimes aquestes galetes, tot el que porti ametlla a mi m'encanta, i si és en forma de galeta o pa de pessic encara millor

    ResponSuprimeix
  3. T'han quedat genials...!!! Unes ensaginades bonissimes.

    ResponSuprimeix
  4. Mmmm boníssims!!! i han quedat tan perfectes...ideals per començar la setmana de la manera més dolça possible!

    Petons!

    ResponSuprimeix
  5. me gustaria compartir con todos vosotros mi nuevo blog sobre platos de barcelona http://www.platosbarcelona.blogspot.com.es

    ResponSuprimeix
  6. Els faré! Segur! No coneixia aquesta recepta però immediatament me l'apunto. A més, m'encanta el nom. Corassons sona tan bé...

    ResponSuprimeix
  7. Tenen una pinta tan cassolana i bona...I a més acompanyades per vi dolç.. Exit segur.
    Gràcies per la recepta!

    ResponSuprimeix
  8. Doncs us han quedat molt xulos!! M'apunto la recepta!!

    ResponSuprimeix
  9. M'ha fet molta gràcia això del corassons. Encara fa més boniques les galetes!! I si les acompanyes, com dius, amb un vi de la copee... ja són ideals per un berenar que no s'acabi mai!! ha ha. Petonets

    ResponSuprimeix
  10. el nom m'agrada molt, corassons, pero la galeta en sí...ni t'explico!! petons

    ResponSuprimeix
  11. Per acompanyar els panellets són una opció bonissima. Semblen molt fàcils de fer, així que no hi ha excuses per provar-les.
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponSuprimeix
  12. Saps que al meu poble són típics? Per les festes, nadals, o qualsevol ocasió... des de fa moltíssimes generacions! Tinc els talladors de la meva besàvia... A casa meva ja els fem amb oli d'oliva per això... Una abraçada!

    ResponSuprimeix
  13. Quina gràcia el nom i bones, no cal que ho digui, oi?
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponSuprimeix
  14. Que maques!!!!! segur que bonissimes i el nom és de lo mes original:)) Petons

    ResponSuprimeix
  15. MMMmmm...corassons!!! Què bons!!!
    D'aquesta pasta, lo que més m'agrada és el nom!!!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponSuprimeix
  16. Ostres! què bons, deuen sembar-se a les mantegades d'ametlla, no?m'encanten! Marta

    ResponSuprimeix
  17. quins cors més perfectessssssssssssssssss! us han quedat genials noies. moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponSuprimeix
  18. Mmm.. han de queda rsuper gustoses! I amb aquesta forma queden molt boniques ;)

    ResponSuprimeix
  19. Han de ser molt bones aquestes galetes! Jo tinc familia a Terol i en fan de similars :)

    Coses així són les ideals per passar les tardes de tardor!

    ResponSuprimeix
  20. Bones noies!
    estem fent un seguiment per posar-nos al dia amb els bloggaires del sopar d'aquest Divendres. I és que som novates en això del blog i hi ha algun que tot i que ens sonava molt no coneixiem.
    A vosaltres feia molt que us seguiem al fecebook desdel perfil personal, però estranyament no per aquí.
    Fins divendres!!
    petunets!!

    ResponSuprimeix
  21. Aquesta recepta te d'estar bonissima. Us volia comentar que no he vist al blog la suscripcio per mail. La trobo molt practica, aixi arriben totes les actualitzacions del bloc al mateix moment, i el vostre es per no perdre detall. ES una suggerencia. Una abraçada maques

    ResponSuprimeix
  22. Bones! Jo sóc de la Fatarella (de ca Tapet) i certifico que els corassons estan boníssims. Totes les receptes que en tinc de les meues iaies i reiaies van pel mateix camí, i potser són les coques que amb menys feina millor resultat donen.
    Salut i avant amb el material de la terra!

    sopancrosta.wordpress.com

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Encantada de conèixe't, Joan. La meva àvia era de ca Topes i l'avi de ca Ventura. Aquests corassons no porten gens de feina i són boníssims!

      Suprimeix
  23. Hola Cori i Mercè
    Vosaltres si que sou unas Corassons ¡¡¡ Que bones les receptes tradicionals. Feu molt be en mosrar-les al món, perque no es perdin. M'agrada el que feu en aquest bloc.
    He fet una entrada de la Trobada Blocaire, et deixo l'enllaç per si ho vols veure. Espero que t'agradi ¡¡¡
    http://cangrejogrande.blogspot.com.es/2012/11/primer-encuentro-de-bloggers-de.html

    Una Abraçada, Agustí Cangrejo

    ResponSuprimeix
  24. Jo els faig cada Nadal en diferents formes. Això sí els de Flix, els que faig jo, no porten farina d'ametlla, sols farina ous i sagí. També estan molt bons.

    ResponSuprimeix