Avui és dia 15 i no podem faltar a la cita. La Recepta del 15, una iniciativa promoguda pels blogs Els fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta, ens proposa fer alguna recepta amb préssecs.
L'agost és un bon temps per parlar de préssecs, és l'època del préssec groc o de vinya, de carn ferma i molt aromàtic. El més apte per a fer tot tipus de preparacions, des de fer-los farcits de carn a fer-ne un gelat o un pastís.
INGREDIENTS:
- 6 préssecs de vinya
- 1 litre d'aigua
- 150 g de sucre
- gotes de suc de llimona
- un bon ram de menta
- colorant verd (opcional)
Es barreja el sucre amb l'aigua i les gotes de suc de llimona i es posa al foc fins que el sucre es dissolt. Fora del foc, s'hi posa la menta i es deixa infusionar 20 minuts, es cola i es posa a la nevera (si es vol es pot posar una mica de colorant verd). Es talla el préssec en boletes o com vulguem i es posa dins l'almívar de menta. Se serveix ben fresquet.
Aquesta recepta la dediquem a la Pura, la sogra de la Mercè i molt bona persona, que ens va deixar ahir, i a qui li agradava molt collir un brotet de menta sempre que anava a ca la Mercè i posar-se'l a la solapa. Segur que aquest postre tant refrescant li hauria agradat molt.
La menta és una herba que m'apassiona, i els prèssecs m'encanten! qué dir de les dues coses juntes! ha de ser molt bo! apuntat queda! petons
ResponEliminaCori i Mercé; Una bona manera de fer els prèssecs, deixar-los en un bol i anar servint cada vegada que et vingui de gust, refrescant i bo.
ResponEliminaJo també he participat amb els préssecs i us convido a donar-hi una ullada, l'he fet amb un producta de la vostra comarca.
Que vagi de gust "ganxetes".
Un postre molt refrescant i boníssim, m'agrada molt!! Una abraçada especial per la Mercè i família guapes, moltes gràcies per participar!!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Quina recepta més refrescant per l'estil. M'ha encantat la combinació, molt original!!!!
ResponEliminaQuin refresc!!! Me l'apunto amb el tu permís
ResponEliminaUna abraçada
qué recetita tan fácil y veraniega! bon estiu!!!
ResponEliminaDeu ser molt refrescant aquest préssecs amb menta
ResponEliminaBona cuina
Refrescante, vistosa y sin duda deliciosa. Vuestra propuesta me ha dado una idea estupenda. Creo que quedaré bien con los amigos. Yo disfrutaré al verlos y sobre todo comerlos. Saludos
ResponEliminaOstres, quins préssecs! Refrescant a tope ;)
ResponEliminaNo m'ho hauria imaginat mai això. SI és que sou unes artistes!
Gràcies per participar!
Petonets!
Molt bona recepta per passar amb bona cara aquesta calor que fa!
ResponEliminaMenta i préssec. Ha de ser per força!
Petons
Volia dir "Ha de ser bo per força!"
ResponEliminaPues tienen que tener un toque muy refrescante con la menta.
ResponEliminaMe gustan.
Besos
Un postre ideal per la calos que fa! Ahir vaig sopar a Reus, a casa d'uns amics, i va fer una calor horrorosa..
ResponEliminaM'agraden les copes de servir.
Petonets.